Όλοι γνωρίζαμε ότι το OPEN είχε βολιδοσκοπήσει εδώ και καιρό τον παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου του ΣΚΑΪ Νίκο Στραβελάκη και ήταν κοινό «μυστικό» ότι θα υπέγραφε στο κανάλι της Παιανίας.

Έτσι, αλλαγή θέσεων για τους Γιάννη Παπαδόπουλο και Νίκο Στραβελάκη, που φέτος παρουσιάζουν τα κεντρικά δελτία ειδήσεων του Σαββατοκύριακου σε ΟΡΕΝ και ΣΚΑΪ αντίστοιχα. Την επόμενη σεζόν ο Παπαδόπουλος θα καλησπερίζει τους τηλεθεατές κάθε Σαββατοκύριακο ως παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου στον ΣΚΑΪ ενώ ο Στραβελάκης από τη συχνότητα του OPEN.

Ο Νίκος Στραβελάκης βρέθηκε στις επάλξεις του Open από την επομένη κιόλας της ολοκλήρωσης του συμβολαίου του με τον ΣΚΑΪ στις 30 Ιουνίου, ενώ πέραν της παρουσίασης του κεντρικού δελτίου τον Σαββατοκύριακου θα μετακομίσει ατην Παιανία με ακόμη πιο αναβαθμισμένο ρόλο καθώς ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος θα του δώσει το χρίσμα του Διευθυντή Σύνταξης. Ως εκ τούτου θα λειτουργεί επί της ουσίας ως alter ego του άλλοτε συνοδοιπόρου του στο παλαιό MEGA.

Η επίσημη ανακοίνωση του OPEN  αναφέρει:
«Ο Νίκος Στραβελάκης εντάσσεται στο δημοσιογραφικό δυναμικό του Open και αναλαμβάνει τη θέση του κεντρικού παρουσιαστή στα Δελτία Ειδήσεων του Σαββατοκύριακου.

Με δεδομένη την πολυετή και επιτυχημένη διαδρομή του στην τηλεόραση είναι βέβαιο ότι θα συμβάλει στην ενδυνάμωση του ενημερωτικού τομέα του Ανοιχτού Καναλιού, που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών με την ανεξάρτητη και αντικειμενική κάλυψη των γεγονότων.

Ο Νίκος Στραβελάκης βρέθηκε στην πρώτη γραμμή όλων των μεγάλων ειδησεογραφικών στιγμών για περισσότερο από δύο δεκαετίες στο MEGA, ενώ τα τελευταία χρόνια παρουσίαζε με επιτυχία κεντρικά δελτία και ενημερωτικές εκπομπές στον ΣΚΑΪ. Το ΟΡΕΝ τον καλωσορίζει με την πεποίθηση ότι ξεκινά μια συνεργασία γόνιμη και παραγωγική».