Ποιος είπε ότι το καλοκαίρι και ενώ η διάθεση είναι ανεβασμένη, δεν μπορεί συμβούν απρόοπτα όσο βάφεστε ή περιποιείστε την επιδερμίδα σας για να βγείτε; Πάντα μπορούν να συμβούν και σήμερα απλά αναφέρουμε τα συνηθέστερα, αλλά αποκαλύπτουμε και τις λύσειs τους.

Αν δοκιμάσατε μια καινούρια κρέμα και σαs ερέθισε: Πιθανόν το δέρμα σαs να αντιδρά σε κάποιο συστατικό καθώs με τη ζέστη και σε σχέση με κάποιο συστατικό που μπορεί να έχετε καταναλώσει, μπορεί εύκολα να προκύψει κάποια αναφυλαξία στην επιδερμίδα σας. Γι αυτό αφαιρέστε την κρέμα με ένα ήπιο καθαριστικό σαπούνι χωρίς άρωμα η οινόπνευμα. Αποφύγετε τη χρήση άλλων καλλυντικών προϊόντων μέχρι να υποχωρήσει ο ερεθισμόs. Αν το δέρμα σας αρχίζει να βγάζει φουσκάλεs επισκεφθείτε έναν δερματολόγο. Μπορεί να χρειαστείτε κάποιο  φάρμακο ή κορτιζόνη.

Αν τραυματίσατε το μάτι σας όταν απλωνατε μάσκαρα: Υπάρχει περίπτωση να γδάρατε τον κερατοειδή χιτώνα του ματιού από τη βιασύνη σας να φύγετε από το σπίτι, όμωs από το «τσούξιμο», μάλλον κινδυνεύετε να μείνετε μέσα. Καθώs τα βακτήρια μπορεί να εισέλθουν πιο εύκολα και να προκληθεί μόλυνση, δεν έχετε παρα να ρίξετε μερικέs σταγόνεs δακρύων ή φυσιολογικό ορό για να απομακρύνετε τα κατάλοιπα του μακιγιάζ που μπορεί να βρίσκονται ακόμη στο μάτι σαs. Συγχρόνωs Θα μειώσετε την κοκκινίλα και το πρήξιμο που είναι σύνηθη το καλοκαίρι. Στη συνέχεια τυλίξτε λίγο πάγο σε μια μαλακή πετσέτα και κρατήστε για λίγο πάνω στο μάτι. Αν ο πόνος και η θαμπή όραση συνεχιστούν για παραπάνω από 24 ώρες να επισκεφθείτε έναν οφθαλμίατρο.

Αν κάνατε απολέπιση και το πρόσωπό σας είναι κόκκινο και ερεθισμένο

Τραυματίσατε την επιδερμίδα σας κι αυτό γιατί απομακρύνατε εκτός από τα νεκρά κύτταρα και τα υγιή. Βρέξτε μία πετσέτα με κρύο νερό, κρατήστε την πάνω στο δέρμα και απλώστε μία καταπραϋντική κρέμα με αλόη. Αποφύγετε προϊόντα που έχουν άρωμα οινόπνευμα ή απολεπιστικά στοιχεία γιατί θα εντείνουν τον ερεθισμό. Προτιμήστε ένα απλό καθαριστικό και αποφύγετε τον ήλιο για λίγες μέρες.