Μυστικά μακιγιάζ για τις κυρίες των 40! Όπως συμβαίνει με το κρασί Μερλό και το εξαιρετικής ποιότητας τυρί, έτσι και εμείς γινόμαστε καλύτερες όσο μεγαλώνουμε! Μερικά πράγματα που κάνουν το να μεγαλώνεις τόσο όμορφο είναι ότι νιώθεις πιο άνετα με τον εαυτό σου, θα μπορούσες να νοιάζεσαι λιγότερο για το τι σκέφτονται οι άνθρωποι και να μη σπαταλάς την ενέργειά σου σε… δράματα!Το δέρμα μας φυσικά και αλλάζει καθώς μεγαλώνουμε, επομένως προσαρμόζουμε τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μας ανάλογα για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις νέες ανάγκες, και το ίδιο ισχύει και για το μακιγιάζ!
Αν και είμαστε υπέρμαχοι του να φοράς ό,τι αισθάνεσαι σε οποιαδήποτε ηλικία, δεν θα χρησιμοποιούσες τα ίδια προϊόντα που είχες στο γυμνάσιο, οπότε γιατί να εφαρμόσεις το μακιγιάζ σου με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όταν είσαι στην υπέροχη ηλικία άνω των 40;

Μυστικά Μακιγιάζ- ΤΙΡ #1: ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Η εξαιρετική προετοιμασία του δέρματος είναι ιδιαίτερα σημαντική όταν είμαστε άνω των 40. Τόσο το βράδυ όσο και το πρωί, πριν κάνεις το μακιγιάζ!  Το ξηρό δέρμα θα έχει ως αποτέλεσμα το foundation να φαίνεται «κιμωλιακό» ή πολύ λιπαρό αν χρησιμοποιείς λάθος προϊόντα. Το πρωί, βεβαιώσου ότι χρησιμοποιείς μια ενυδατική κρέμα που δεν λειτουργεί ενάντια στον τύπο δέρματός σου. Η εύρεση των σωστών ενυδατικών και primer για την επίτευξη υγιούς επιδερμίδας είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα πριν από την εφαρμογή του μακιγιάζ

ΤΙΡ #2: ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΒΑΣΗ

Μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά η σωστή απόχρωση βάσης θα εξασφαλίσει μια εφαρμογή μακιγιάζ με φυσική εμφάνιση. Όταν επιλέγεις το make up να χρησιμοποιείς μια απόχρωση που ζεσταίνει τον τόνο του δέρματός σου έναντι μιας που το κάνει να φαίνεται επίπεδο.

ΤΙΡ #3: ΚΑΛΥΨΕ ΜΕ ΤΟ ΚΟΝΣΙΛΕΡ ΜΙΚΡΕΣ ΑΤΕΛΕΙΕΣ

Μιλώντας για κάλυψη, εάν θέλεις να κρύψεις τυχόν κηλίδες ηλικίας, κηλίδες από τον ήλιο ή μέλασμα το κονσίλερ είναι το καλύτερο «όπλο» σου. Όταν καλύπτεις τα σημεία, πάρε ένα κονσίλερ σε κρεμώδη υφή. Αυτό θα σου παρέχει πλήρη κάλυψη και είναι ίδια απόχρωση με το foundation σου. Ο καλύτερος τρόπος για να καλύψεις τα σημεία είναι να εφαρμόσεις πρώτα το foundation. Στη συνέχεια να περάσεις τυχόν σημεία με κονσίλερ χρησιμοποιώντας ένα μικρό πινέλο. Το ταμπονάρισμα στην περιοχή παρέχει μεγαλύτερη κάλυψη. Και φρόντισε να συνδυάσεις το κονσίλερ με foundation.

ΤΙΡ #4: ΜΑΣΚΑΡΑ ΓΙΑ ΑΜΕΣΟ LIFT ΜΑΤΙΩΝ

Εάν έχεις κολλήσει στο πώς το δέρμα στο άνω βλέφαρό σου αρχίζει να χαλαρώνει, είναι απολύτως φυσιολογικό να αισθάνεσαι έτσι. Μερικές στρώσεις μάσκαρας μπορούν να ανασηκώσουν αμέσως την περιοχή των ματιών κάνοντας τις βλεφαρίδες να ξεχωρίζουν.