Οι δυσκολίες που παρουσιάζονται στη ζωή της Αλίκης στη σειρά Ήλιος του ΑΝΤ1, φαίνεται πως δεν έχουν τέλος. Η κοπέλα από την ημέρα που σκοτώθηκε ο Δημήτρης προσπαθεί να βρει ξανά τα πατήματά της. Χρειάζεται δύναμη για να σταθεί στα πόδια της για χάρη των παιδιών της. Παρά το πένθος, ξεκινά έναν αγώνα να υιοθετήσει την Αζίζα. Είναι σίγουρη πως αυτό θα φέρει και πάλι χαρά στη ζωή της. Η ίδια συναντά τον δικηγόρο τον Παύλο για άλλη υπόθεση, που αφορά τη φάρμα . Κατά τη διάρκεια της κουβέντας του λέει για την επιθυμία της και εκείνος αποφασίζει να τη βοηθήσει. Η Αλίκη βρίσκει στο πρόσωπο του έναν άνθρωπο που μπορεί να εμπιστευτεί. Λίγοα ργότερα όμως ο δικηγόρος έρχεται σε επαφή με μία γυναίκα, την Λεϊλά. Εκείνη τον εκλιπαρεί να τη βοηθήσει να πάρει πίσω την κόρη της. Σύντομα όμως σοκάρεται όταν καταλαβαίνει ότι το παιδί αυτό είναι το ίδιο που θέλει να υιοθετήσει η Αλίκη!

Ο ίδιος είναι σε μεγάλο δίλημμα αφού δεν ξέρει αν πρέπει να αποκαλύψει στην Αλίκη πως η βιολογική μητέρα της μικρής έχει επιστρέψει και θέλει να την πάρει μαζί της. Τις επόμενες μέρες η Αλίκη έχει μία συνάντηση που ανατρέπει και πάλι τα δεδομένα και της διαλύει τη ζωή.

Ήλιος: Η Αζίζα δεν εμπιστεύεται την Αλίκη;

Συγκεκριμένα την επισκέπτεται η Λεϊλά και της ξεκαθαρίζει σε έντονο ύφος ότι θα πάρει την κόρη της από εκεί. Η Αλίκη δεν πιστεύει αυτό που συμβαίνει μιας και είναι βέβαιη πως η συγκεκριμένη γυναίκα δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για το παιδί.  Έτσι, χωρίς να χάνει χρόνο, επικοινωνεί με τον Χρήστο και του ζητά να τη βοηθήσει, Έπειτα μαθαίνει κάποιες πληροφορίες που την κάνουν να ανησυχεί ακόμα περισσότερο. Την ίδια μέρα η Αλίκη συναντά τον Παύλο και μαθαίνει πως γνώριζε για τη Λέιλα και την επιθυμία της να πάρει πίσω την Αζίζα. Τότε απογοητευμένη αλλά και θυμωμένη συγκρούεται έντονα μαζί του. Αισθάνεται πως εκείνος την πρόδωσε!

Η Αλίκη βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Επιστρέφει σπίτι της και κλείνεται στον εαυτό της. Αποφασίζει όμως να μη λυγίσει και να πολεμήσει για το καλό του παιδιού. Η Αζίζα όμως δείχνει να μην την εμπιστεύεται και τότε αρχίζει να συνειδητοποιεί πως οι πιθανότητες να τη χάσει είναι πολύ περισσότερες από όσες ήλπιζε.