Προσπάθησε ουκ ολίγες φορές να πετάξει από πάνω της τις υποψίες για τον φόνο του μωρού στη σειρά Η Μάγισσα, αλλά στο τέλος κανένα έγκλημα δεν μένει ατιμώρητο. Αφού αποκαλύπτεται πως η Πολυξένη σκότωσε το βρέφος, πνίγοντάς το στο ποτάμι, οι Λασκαραίοι την εκδικούνται με τον τρόπο που εκείνοι ξέρουν: Κρεμάλα! Πώς όμως αποκαλύφθηκε το αποτρόπαιο έγκλημα και έφτασαν στον βασικό ύποπτο; Αραγε θα τιμωρηθεί και η Δαμιανή ως ηθική αυτουργός;

Όλα ξεκίνησαν, όπως έχουμε ήδη δει από το πρώτο επεισόδιο, όταν το νεογέννητο μωρό του Μάρκου και της Μεταξίας δολοφονείται βάναυσα, το ίδιο βράδυ που πήρε την ευχή για το σαράντισμά του. Ο θρήνος τόσο για τους Λασκαραίους όσο και για τους Γερακάρηδες είναι ανείπωτος και φυσικά ορκίζονται εκδίκηση. Αν και η Θεοφανώ αρχικά φυλακίστηκε ως ύποπτη, η αποκάλυψη για τα οράματά της κάνουν τον Μιχαήλ να της δώσει μια ευκαιρία με την προϋπόθεση να του βρει τον δολοφόνο. Οι έρευνες, όμως, δεν οδηγούν πουθενά και ο ένοχος συνεχίζει να κινείται ανενόχλητος.

Ό νθρωπος που σκότωσε το μωρό ήταν η Πολυξένη, η οποία έδρασε μετά από εντολή της Δαμιανής, που ανακάλυψε πως το μωρό δεν ήταν του Μάρκου, αλλά του Τζανή από την παράνομη σχέση του με τη Μεταξία. Γεμάτη τύψεις και ενοχές, δεν είχε άλλη λύση από το να βάλει τέλος στο κακό που θα ερχόταν αν ποτέ μαθευόταν η αλήθεια! Ομως καμία από τις δύο γυναίκες δεν υπολόγισαν στο χάρισμα της Θεοφανώς, η οποία μέσα από ένα όραμα είδε την Πολυξένη να σκοτώνει το μωρό στο ποτάμι.

Ολοι τους έχουν αναλάβει να ξεσκεπάσουν την αλήθεια. Σύντομα τα στοιχεία τούς οδηγούν στη νεαρή πόρνη με την οποία διατηρούσε δεσμό η Πολυξένη και η οποία την είχε προμηθεύσει με το δηλητήριο που παραλίγο να σκοτώσει τον Μάρκο, αλλά και που βρήκε τους άντρες οι οποίοι σκότωσαν τη Σιμώνη. Ο Βρώτσος την αναγκάζει να αποκαλύψει το όνομα της Πολυξένης πίσω από όλα αυτά τα εγκλήματα και πλέον ο κλοιός γύρω από την αδίστακτη γυναίκα στενεύει.

«Η Πολυξένη σκότωσε το μωρό», ομολογεί η Θεοφανώ και στη συνέχεια ο Αντρέι παρουσιάζει όλα τα ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον της. Η Πολυξένη δεν έχει παρά να αποδεχτεί όλες τις κατηγορίες: «Εγώ σκότωσα το μωρό», ομολογεί και δίνεται η εντολή να οδηγηθεί στη φυλακή μέχρι να πεθάνει. Ολοι βρίσκονται σε σοκ και κανείς δεν μπορεί να καταλάβει για ποιο λόγο έφτασε σ’ αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα.

Η μέρα της τιμωρίας για την Πολυξένη έχει φτάσει όπως αναφέρει το περιοδικό TV24 και η Γιάννα Παπανικολάου. Κανείς δεν δείχνει να λυπάται για τον χαμό που πλησιάζει, παρά μόνο η Δαμιανή, που ξέρει πως εξαιτίας της χάνεται ο πιο έμπιστος άνθρωπός της. Προσπαθεί να κρύψει την πίκρα και τη στενοχώρια της. Η Πολυξένη από την άλλη έχει αποδεχτεί τη μοίρα της, αλλά και την τιμωρία της. Οδηγείται στην κρεμάλα και ο Βρώτσος είναι εκείνος που θα τη σκοτώσει. Οσο για το αν η Δαμιανή τιμωρηθεί ως ηθικός αυτουργός, προς το παρόν δείχνει να ξεφεύγει, αλλά μάλλον όχι για πολύ καθώς η Μεταξία έχει στραμμένη πάνω της την προσοχή της.

 

Η Μάγισσα: Δείτε το τρέιλερ του ΑΝΤ1

Όλες οι ειδήσεις

Το Προξενιό της Ιουλίας: Η Ιουλία βάζει τέλος στα σχέδια του Γρηγόρη-Εκείνος δε δέχεται το όχι της!

Moto2 Carlos Tatay: Η Ισπανική Ομοσπονδία RFME καταγγέλλει την εταιρείας της Βαλένθια για το ατύχημα του Carlos Tatay

Το Ναυάγιο: Η Ειρήνη κοντά στο τέλος-Αυτός θα της σώσει τη ζωή!