Από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, η σειρά «Η μάγισσα» έχει αφήσει να εννοηθεί πως η Αναχίτ ήταν μια μάγισσα που κυριεύει ως πνεύμα την κόρη της τη Θεοφανώ προκειμένου να κάνει κακό στους γύρω της μέσω εκείνης. Όμως, η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική. Κι αυτό γιατί η Αναχίτ κυριεύει την κόρη της όταν πρόκειται να της συμβεί κάτι κακό. Μια λύκαινα, δηλαδή, που θέλει να σώσει το παιδί της! Μέχρι που εμφανίζεται η Κυπριανή, που, όπως θα αποκαλυφθεί σε επόμενα επεισόδια, είναι κι εκείνη μάγισσα και μάλιστα εκπροσωπεί το κακό! Όπως στα παραμύθια που γίνεται πάλη ανάμεσα στο καλό και στο κακό, αλλά στο τέλος θα επικρατήσει μόνο το ένα από τα δύο!

Όπως είχε γράψει το TiVi σίριαλ, η Κυπριανή είχε σκοτώσει την Αναχίτ, επειδή εκείνη διατηρούσε παράνομο δεσμό με τον άντρα της, τον Θράσο. Μάλιστα, παρόντες στο βασανιστικό κάψιμο της μάγισσας ήταν και ο τότε νεαρός Σπήλιος, ο Μιχαήλ και ο πατέρας του. Όμως η αλήθεια ήταν τελείως διαφορετική και φυσικά η απαίτηση της Κυπριανής να σκοτώσει την Αναχίτ δεν ήταν ο παράνομος δεσμός με τον άντρα της, αλλά η λύσσα της να βγει από τη μέση η «καλή» μάγισσα, ώστε να επικρατήσει η «κακιά» μάγισσα, δηλαδή η ίδια η Κυπριανή.

Φυσικά, γνωρίζει εξαρχής πως το παιδί που κυοφορούσε η Αναχίτ ήταν του άντρα της (παρόλο που έπεισε τους πάντες πως πρόκειται για το παιδί ενός φύλακα) και δεν ξέρει τι απέγινε, μέχρι που μαθαίνει για την ιστορία της Θεοφανώς. Η πρώτη σκέψη που την κυριεύει είναι πως ίσως να πρόκειται για την απόγονο της Αναχίτ. Και πράγματι, με το φυλαχτό που είχε κρυμμένο η Θεοφανώ κάτω από το μαξιλάρι της, επιβεβαιώνει τους φόβους της: Η Θεοφανώ είναι η κόρη της Αναχίτ που ήρθε για να την εκδικηθεί και να ανατρέψει το κακό!
Από την πρώτη οπτική επαφή της Κυπριανής και της Θεοφανώς ήταν ξεκάθαρο πως ενώ η νεαρή δεν γνωρίζει ποια είναι η μητέρα του Σπήλιου, ενστικτωδώς ένιωσε τρόμο! Η Κυπριανή, από την άλλη, την αναγνωρίζει από το βλέμμα! Ετσι, βάζει σε εφαρμογή το σχέδιό της και προσπαθεί να πείσει τους Λασκαραίους πως η Θεοφανώ πρέπει να πεθάνει όπως η μητέρα της!

Η ίδια καταφέρνει να τους φέρει όλους με τα νερά της και στο τέλος να γίνει αυτό που θέλει, καθώς το σκοτεινό βλέμμα της είναι διαπεραστικό! Σαν να τους μαγεύει και την υπακούν! Μέχρι και τον Σπήλιο κατάφερε να στρέψει ενάντια στην ισχυρή Γερακίνα, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο: Μαγεύοντάς τον!

Η Θεοφανώ έχοντας στοιχεία πως η Κυπριανή έπαιξε ρόλο στον φρικτό θάνατο της μητέρας της, αποφασίζει να την αντιμετωπίσει! Το καλό και το κακό έρχονται ξανά σε κόντρα! Εκεί θα δούμε για πρώτη φορά την Κυπριανή να αλλάζει το βλέμμα της και να γίνεται σκοτεινό και μαύρο, συμβολίζοντας το σκοτάδι, σε αντίθεση με της Θεοφανώς που τα μάτια της γίνονται λευκά ή έντονα πράσινα, συμβολίζοντας το φως! Η μάχη μεταξύ τους θα έχει τραγικά αποτελέσματα και μόνο η μία από τις δύο θα μείνει στο τέλος!

 

Η Μάγισσα: Δείτε το τρέιλερ του ΑΝΤ1

 

Όλες οι ειδήσεις

Famagusta: Τέλος νωρίτερα από το MEGA-Τι έχει συμβεί

F1: Οι 10 καλύτεροι οδηγοί που δεν έχουν κερδίσει ποτέ παγκόσμιο τίτλο

Παγιδευμένοι: Τέλος από τον ΑΝΤ1; Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα