Η εξαιρετική σειρά «Famagusta», η οποία είναι εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα και έχει την υπογραφή των Αντρέα Γεωργίου, Βάνας Δημητρίου και Κούλλη Νικολάου, έκανε πρεμιέρα στο δεύτερο μισό της τηλεοπτικής σεζόν και συγκεκριμένα στις αρχές του 2024 μέσα από τη συχνότητα του Mega.

Καθόλου τυχαίο βέβαια δεν ήταν αυτό το γεγονός αφού φέτος συμπληρώνονται τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή το 1974 στην Κύπρο.

Τραγική φιγούρα είναι η γυναίκα που σκοτώνεται κατά τη διάρκεια της εισβολής, έχοντας στην αγκαλιά της το μωρό της. Στο ρόλο αυτό είδαμε τη νεαρή ηθοποιό, Γεωργία Κουβαράκη.

Το πρωταγωνιστικό καστ απαρτίζεται από τον Γιάννη Μπέζο, την Κοραλία Καράντη και τον Χρήστο Λούλη, ενώ ο Αντρέας Γεωργίου επέστρεψε και ως ηθοποιός πέρα από σκηνοθέτης της σειράς. Ο Γρηγόρης Βαλτινός θα υποδυθεί τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Μακάριο, έναν εμβληματικό ρόλο, ένα ιστορικό πρόσωπο-κλειδί στα κρίσιμα γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της Κύπρου.

Όπως έχει γίνει γνωστό η σειρά θα αποτελείται από 24 επεισόδια όμως στα γραφεία του καναλιού υπάρχουν πολλά σενάρια για το μέλλον της και για το χρονικό διάστημα που θα το βλέπουμε στις οθόνες μας.

Αυτή τη στιγμή είναι προγραμματισμένο τα επεισόδια να προβάλλονται κάθε Κυριακή βράδυ στις 21:00 κάτι που σημαίνει ότι τα 24 επεισόδια θα λήξουν με το τέλος της φετινής τηλεοπτικής σεζόν γύρω στα τέλη Ιουνίου. Οι δεύτερες σκέψεις όμως λένε, οι περιπέτειες του μαχητικού δημοσιογράφου, να συνεχίσουν την  επόμενη σεζόν. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα ολοκληρωθεί η σειρά φέτος αλλά θα τελειώσει νωρίτερα η προβολή της, προκειμένου να συνεχιστεί την  επόμενη χρονιά οπότε και θα ολοκληρωθεί.

 

Famagusta: Δείτε το τρέιλερ

Όλες οι ειδήσεις

Το Προξενιό της Ιουλίας: Τέλος από τον ALPHA

Φόρμουλα 1 Φεράρι: Πώς θα είναι το μονοθέσιο SF-24 της Scuderia;

Έρωτας Φυγάς: Πάλι στο αρχοντικό η Αλεξάνδρα-Το γράμμα που φτάνει φέρνει ανατροπή στα σχέδια!