Ο Ισίδωρος Βρεττάκος, από τα πρώτα επεισόδια της σειράς Η Γη της Ελιάς, έχει δείξει ότι είναι ιδιαίτερα σκληρός χαρακτήρας. Αύστηρος και άκαμπτος. Επιπλέον, δίνει μεγάλη σημασία στο τι θα πει η τοπική κοινωνία για εκείνον.

Εδώ και λίγο καιρό, μάλιστα, ο ισχυρός άντρας καλείται να διαχειριστεί ένα λεπτό και σημαντικό θέμα. Αυτό σχετίζεται με το παιδί που έχει αποκτήσει η Αντιγόνη και το οποίο έχει δώσει για υιοθεσία.

Ο  Ισίδωρος δέχεται ένα τηλεφώνημα από τον ιδιωτικό ερευνητή που έχει αναλάβει την υπόθεση. Εκείνος δίνει στον επιχειρηματία τα στοιχεία της Φανής Αναστασίου η οποία είναι η γυναίκα που έχει υιοθετήσει το παιδί της κόρης του, καθώς επίσης και μία φωτογραφία του παιδιού.

Έκτοτε, ο Ισίδωρος είναι ιδιαίτερα αναστατωμένος με τη συγκεκριμένη υπόθεση στη σειρά του MEGA και αποφασίζει να συναντήσει τη γυναίκα που μεγαλώνει  εγγονή του, αλλά και τη μικρή. Φυσικά, αυτή η εξέλιξη δεν αρέσει καθόλου στηνΑντιγόνη, η οποία προσπαθεί να τον αποτρέψει αλλά μάταια.

Ο Ισίδωρος κλείνει ραντεβού με τη θετή μητέρα της εγγονής του, χωρίς να αποκαλύπτει την αληθινή του ταυτότητα, και στη συνέχεια παρουσιάζει τη φωτογραφία της μικρής στην Ιουλία και στον Ιάκωβο.

Η Γη της Ελιάς: Λυγίζει ο Ισίδωρος!

Εκείνοι λυγίζουν όταν τη βλέπουν, αλλά οφείλουν να σεβαστούν την απόφαση που έχει πάρει η Αντιγόνη. Επιπλέον, ανησυχούν μήπως η επιμονή του Ισίδωρου αναστατώσει τη ζωή του παιδιού. Την επόμενη μέρα ο άντρας ετοιμάζεται να φύγει για την  Αθήνα κρυφά απ όλους, με σκοπό να συναντήσει τη γυναίκα που έχει υιοθετήσει την εγγονή του, αλλά και εκείνη.

Στο μεταξύ, η Ιουλία ανακαλύπτει το κρυφό ταξίδι του αδελφού της και ειδοποιεί άμεσα την Αντιγόνη, προκειμένου να πάρει τα μέτρα της και εκείνη με τη σειρά της ενημερώνει σχετικά τη Φανή. Αργότερα, λοιπόν, ο Ισίδωρος φτάνει στην Αθήνα και πηγαίνει στο σπίτι της δικηγόρου Φανής Αναστασίου, στην οποία συστήνεται. Η τελευταία μαθαίνει ποιος είναι, θυμώνει και του ζητάει να φύγει.

Στη συνέχεια, η Φανή, χωρίς να το πολυσκεφτεί, πηγαίνει στο Σούνιο για να δει τη Μαρία και να μιλήσουν για τις τελευταίες εξελίξεις. Εκεί, όμως, εμφανίζεται και η Αντιγόνη για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Οι δύο γυναίκες συναντιούνται ύστερα από έξι χρόνια και η αμηχανία που επικρατεί είναι φανερή.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο Ισίδωρος στήνεται έξω από το σπίτι της Φανής και βλέπει, για πρώτη φορά, την εγγονή του, που βγαίνει βόλτα με την νταντά της. Τότε ο ισχυρός άντρας λυγίζει και δείχνει ξανά την πιο ευαίσθητη πλευρά του χαρακτήρα του, ενώ προσπαθεί να σκεφτεί πολύ προσεκτικά την επόμενη κίνησή του. Κι αυτό γιατί θέλει το μικρό κορίτσι να επιστρέψει εκεί που ανήκει. Στη Μάνη και την οικογένεια Βρεττάκου.

Δείτε το trailer του αποψινού επεισοδίου