Ένα μπερδεμένο κουβάρι είναι τα ερωτικά της Μυρτάλης στη σειρά Η Γη της Ελιάς! Το φλερτ με τον Χρήστο οδήγησε σε μια παθιασμένη νύχτα, όμως εκείνος στη συνέχεια έδειξε να κρατά μια απόσταση, με τη δικαιολογία ότι.. . πνίγεται στη δουλειά. Ο Χρήστος είναι αρκετά διστακτικός γιατί έχει ήδη στο ενεργητικό του ένα διαζύγιο, ενώ στα νέα επεισόδια θα δούμε και τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους επέστρεψε στη Μάνη. Η Μυρτάλη δεν έκρυψε την ενόχλησή της, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σταμάτησε να της αρέσει ο Χρήστος. Βέβαια τα παράξενα ερωτικά όνειρα που βλέπει τελευταία με «πρωταγωνιστή» τον Αλέξη την έχουν ταράξει πολύ. Για καιρό τον έτρεμε και έφευγε μακριά μόλις τον συναντούσε, όμως σταδιακά σταμάτησε να τον φοβάται και άρχισε να του μιλά, έστω και με σκληρότητα, κάθε φορά που οι δρόμοι τους διασταυρώνονταν.

Στον γάμο της Βασιλικής και του Φίλιππου ο Αλέξης την πλησίασε και χωρίς δισταγμό τη φίλησε. Εκείνη όχι μόνο δεν αντέδρασε, αλλά ανταποκρίθηκε, και οι δυο τους αντάλλαξαν ένα φιλί γεμάτο πάθος. Χρήστος και Αλέξης λοιπόν διχάζουν τη Μυρτάλη στα νέα επεισόδια. Ο Αλέξης είναι διατεθειμένος να φτάσει στα άκρα για να την κατακτήσει, ενώ ο Χρήστος δεν φαντάζεται πόσο επικίνδυνος μπορεί να γίνει ο αντίζηλός του. Στο μεταξύ, η Μαργαρίτα, που είδε τον γιο της και τη Μυρτάλη να φιλιούνται, είναι ιδιαίτερα ανήσυχη, γιατί ξέρει πόσο εύθραυστη είναι η ψυχολογία του Αλέξη.
Στο μεταξύ μία ξεχωριστή ηρωίδα μπαίνει στο καστ της σειράς του MEGA, Γη της Ελιάς. Η αγαπημένη τραγουδίστρια Ελπίδα θα εμφανιστεί σε ένα ρόλο έκπληξη αν και οι δημιουργοί της σειράς κρατούν ακόμα κλειστά τα χαρτιά τους. ΌΠως ακούγεται η Ελπίδα θα ενσαρκώσει μία δεσμοφύλακα που θα κάνει δύσκολη τη ζωή της Αθηνάς στη φυλακή!