Στη σειρά του Mega Η Γη της Ελιάς η Χάιδω δεν κρύβει ότι έχει αισθήματα για τον Λυκούργο. Αλλά και εκείνος μόνο αδιάφορος δεν είναι για τη μητέρα του Φίλιππου και της Βασιλικής.

Μόνο που σε αυτή τη σχέση υπάρχει ένα πολύ μεγάλο εμπόδιο. Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά η γυναίκα του Λυκούργου, η Μέλπω. Η οποία για μία ακόμη φορά κάνει τα… δικά της και βγάζει εκτός εαυτού τη Χάιδω.

Η Μέλπω με δική της πρωτοβουλία εμφανίζεται ξανά στη Μάνη. Ο Λυκούργος δεν την περιμένει και η παρουσία της τον φέρνει σε πάρα πολύ δύσκολη θέση. Μάλιστα, αυτή τη φορά εισβάλλει στο σπίτι του Λυκούργου και του φωνάζει πως είναι και δικό της!

Πλέον είναι αποφασισμένη να φτάσει στα άκρα. Ο στόχος της είναι ξεκάθαρος. Θέλει να έχει ξανά τον Λυκούργο όσο κι αν εκείνος νιώθει αισθήματα για άλλη γυναίκα. Αυτό δεν την ενδιαφέρει καθόλου. Επιθυμεί να γίνει το δικό της, αδιαφορώντας για όλα τα υπόλοιπα.

Η Μέλπω είναι αποφασισμένη και ανακοινώνει στον Λυκούργο πως δεν πρόκειται να μείνει αλλού, καθώς αυτό το σπίτι είναι και δικό της. Όσο κι αν εκείνος της ζητάει να φύγει από μπροστά του, η Μέλπω αρνείται.

Ο Λυκούργος αναζητά την αφορμή να μιλήσει στη Χάιδω για την εμφάνιση της πρώην συζύγου του, όμως δεν μπορεί. Η δίκη του Φίλιππου βρίσκεται σε εξέλιξη και όλοι είναι σε πανικό. Η στιγμή αυτή είναι αρκετά κρίσιμη αλλά και ακατάλληλη για τέτοιες συζητήσεις.

Η Γη της Ελιάς: Έξαλλη η Χάιδω

Επομένως, ο Λυκούργος καθυστερεί να πει στην Χάιδω τι συμβαίνει, με αποτέλεσμα η Μέλπω να κερδίζει έδαφος. Μένει στο σπίτι του και ελπίζει πως θα είναι ξανά στο πλευρό του.

Μία μέρα, η Χάιδω θα μπει στο σπίτι του αγαπημένου της Λυκούργου, με το θέαμα να την αφήνει έκπληκτη! Η πρώην του μένει στο σπίτι και κινείται στον χώρο με άνεση και αδιαφορία! Η Μέλπω ρίχνει κι άλλο λάδι στη φωτιά, κάνοντας έξαλλη τη Χάιδω. Ο Λυκούργος παρακολουθεί τις φωνές της, χωρίς να μπορεί να αντιδράσει.

Προσπαθεί να την ηρεμήσει, να της εξηγήσει πως δε συμβαίνει τίποτα και πως η Μέλπω τα κάνει όλα αυτά για να τους χωρίσει. Η Χάιδω, όμως, έχει φτάσει στα όριά της…