Η Αρετή μετά τον γάμο της Βασιλικής με τον Φίλιππο στη σειρά του MEGA, Η Γη της Ελιάς, έχει σκυλιάσει και έχει βάλει σκοπό της ζωής της να τους χωρίσει. Η ψυχή της «σπαρταράει» για την εγγονή της, αλλά και τον Φίλιππο δεν Θέλει ούτε και τώρα να τον δει ζωγραφιστό.
Μετά τον γάμο τηs Βασιλικής με τον Φίλιππο και όλα όσα συνέβησαν, η Αρετή ήταν εκεί να παρακολουθεί και γεμίζει η ψυχή της με μίσος για τον Φίλιππο και την οικογένειά του. Όπως θα δούμε στα νέα επεισόδια της σειράς τον Σεπτέμβριο, η Αρετή Θα αποχτήσει έμμονη ιδέα να χωρίσει την κόρη της από τον γιο της Χάιδως. Έτσι δεν χάνει καιρό και αποφασίζει να δράσει. Μάλιστα την ιδέα της να βρει τρόπο να του χωρίσει την εκμυστηρεύεται στην Ασπασία, στην οποία έχει απόλυτη εμπιστοσύνη, καθώς με αυτή είχε καταστρώσει και το σχέδιο για να μη φύγει
ο Στέφανος, άσχετα αν ναυάγησε… Η Ασπασία λοιπόν αναλαμβάνει να τη στηρίξει και μαζί προσπαθούν να βρουν κάτι ώστε το ζευγάρι να χωρίσει. Το σχέδιό τηs είναι να «ρίξει» μια άλλη γυναίκα δίπλα στον Φίλιππο και να του στήσουν παγίδα, ώστε η Βασιλική να τον δει και όλα να πάρουν τον δρόμο που Θέλει η Αρετή. Μάλιστα η Αρετή είναι σίγουρη ότι η Βασιλική είναι τέτοιος χαρακτήρας που δεν πρόκειται να ανεχτεί το «κέρατο» και το αναφέρει στην Ασπασία όταν εκείνη της εκφράζει αμφιβολίες αν θα πετύχει.

Η Γη της Ελιάς: Θα πετύχει το σχέδιο της Αρετής;

 

Όμως, όπως θα δούμε, και αυτή η προσπάθειά της θα στεφθεί με πλήρη αποτυχία και όχι μόνο αυτό. Η Βασιλική θα γίνει για άλλη μια φορά έξαλλη μαζί της και μάλιστα Θα τη βγάλει και βούκινο σε όλους. Ειδικά στον Δημοσθένη, η Βασιλική Θα πάει και Θα του εξηγήσει τι έχει γίνει. Ο Δημοσθένης, που έχει αδυναμία στη Βασιλική, δεν Θα μπορέσει να συγκρατήσει τα νεύρα του. Τη «νύφη» θα την πληρώσει η Ασπασία, καθώs ο Δημοσθένης με φωνές και βίαιο τρόπο Θα της πει να σταματήσει τις παρτίδες με την Αρετή και ότι θα πρέπει να ντρέπεται που κάθεται και κάνει τέτοια πράγματα για να χωρίσει το ζευγάρι .