Ποιος συντελεστής της σειράς Η Γη της Ελιάς χρειάστηκε να βάλει το σπίτι του υποθήκη προκειμένου να καταφέρει να πληρώσει τους συνεργάτες του; Ο λόγος για τον σκηνοθέτη της σειράς, Ανδρέα Γεωργίου ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό OK και μίλησε τόσο για τη σειρά που σκίζει στο MEGA όσο και για τις επιλογές που έχει κάνει στη ζωή του.

«Πάντα είχα γερό στομάχι»

«Αυτό έχει να κάνει με τα βιώματά μου, πιστεύω. Από μικρός ήμουν ώριμος. Κοντά στα 30 μού βγήκε η εφηβεία. Τότε ήταν η στιγμή που έχασα και τον πατέρα μου και έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Εκεί λοιπόν ένιωσα να με κρατάνε τα αδέλφια μου. Άφησα τον «πατρικό» ρόλο που είχα έως τότε και κάπως όλα ήρθαν σε μια ισορροπία.

«Δεν με απασχολεί τι γράφεται για μένα»

Δεν δίνω σημασία σε αυτά. Δεν με απασχολεί καθόλου τι λέγεται και τι γράφεται. Εμένα με ενδιαφέρει να έχω καλές συνεργασίες και αληθινές σχέσεις. Από εκεί και πέρα, δημοκρατία έχουμε, ο καθένας μπορεί να γράφει ό,τι θέλει.

«Κάνω σαπουνόπερες»

Μα σαπουνόπερες κάνουμε! Δεν λένε κανένα ψέμα οι άνθρωποι. Απλά αυτό που θα ήθελα να αναγνωρίσουν είναι ότι κάνουμε μια σύγχρονη σαπουνόπερα και όχι όπως αυτές γίνονταν τη δεκαετία του ’90.

Πώς σε έχουν εμπιστευτεί  καταξιωμένες ηθοποιοί, όπως η Λυδία Κονιόρδου, η Άντζελα Γκερέκου και η Μάρω Κοντού, και να δουλεύουν φέτος μαζί σου στη «Γη της ελιάς».

Ήταν μεγάλη τιμή για μένα να έχουμε αυτές τις γυναίκες στην ομάδα μας. Θαυμάζω πάρα πολύ τον επαγγελματισμό τους. Τώρα βρισκόμαστε σε συζητήσεις με ένα ακόμη μεγάλο όνομα προκειμένου να ενταχθεί στη σειρά τη δεύτερη σεζόν και έχουμε κλείσει και κάποια πολύ δυνατά guest, τα οποία όμως δεν μπορώ να αποκαλύψω. Θέλουμε να κρατάμε το ενδιαφέρον των τηλεθεατών μας. Επίσης, συζητάμε για άλλη μια σειρά, αλλά είμαστε σε πολύ αρχικό στάδιο.

«Υπέγραψα συμβόλαιο χωρίς δικηγόρο-Έβαλα το σπίτι μου υποθήκη»

Νομίζω ότι κάθε χρόνο μαθαίνω και περισσότερα. Δεν γίνεται χωρίς να κάνεις τα λάθη σου και να χτυπήσεις το κεφάλι σου στον τοίχο. Στο παρελθόν, ας πούμε, πήγαινα να υπογράψω συμβόλαια χωρίς δικηγόρο. Αυτό ήταν ένα τεράστιο λάθος και είχα χάσει και πολλά χρήματα τότε. Είχα φτάσει στο σημείο να βάλω υποθήκη το σπίτι μου. Δεν το είχα κληρονομήσει, αλλά το είχα αγοράσει με το έπαθλο από το Dream Show (σ.σ. θεατρικό talent show του Alpha στο οποίο ο Αντρέας Γεωργίου βγήκε νικητής το 2005). Θυμάμαι ότι πάντα η γιαγιά μου μου έλεγε: «Να έχεις μια στέγη πάνω από το κεφάλι σου». Και χρειάστηκε να το βάλω υποθήκη για να μπορώ να ξεπληρώσω τους συνεργάτες μου. Ήταν στα αρχικά μου βήματα, ακριβώς την προηγούμενη σεζόν πριν από το Μπρούσκο.