Ο θυελλώδηs έρωταs του Γεωργίου Παπανδρέου και τηs Κυβέληs ξεδιπλώνεται με όλεs τις κρυφέs πτυχέs  του στη νέα σειρά μυθοπλασία τηs ΕΡΤ «Φλόγα και άνεμος», που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα της νέας σεζόν, και βασίζεται στο ομότίτλο μυθιστόρημα του Στέφανου Δάνδολου. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Ρέινα Εσκενάζυ και το σενάριο η Ρένα Ρίγγα.

Μέσα από 12 συναρπαστικά επεισόδια, μ’ ένα εξαιρετικό καστ έρχονται στο φωs τα μυστικά τηs  ερωτικήs ιστορίαs που κυριάρχησε στη Θεατρική και πολιτική σκηνή τηs Χώρας. Ένας έρωτας γεμάτοs ανυπέρβλητα εμπόδια, που όμως κατάφερε να ζήσει κρυφά και φανερά, για περισσότερα από τριάντα χρόνια

Λίγα λόγια για την υπόθεση της σειράς της ΕΡΤ

ΑΘήνα, 1968. Δικτατορία. Η Κυβέλη (Καρυοφυλλιά Καραμπέτη) επισκέπτεται καθημερινά στο νοσοκομείο τον Γεώργιο Παπανδρέου (Άρης Λεμπεσόπουλος) ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος. 0 Μιχάληs (Δημήτρηs Καταλειφόs) και η Φωτεινή (Θέμιs Μπαζάκα) έρχονται στην πόλη για να εκτελέσουν μια μυστική αποστολή της καρδιάς που θα τουs συνδέσει με τις μυστικές υπηρεσίες τον Φώντα (Aργύρης Πανταζάρας) και τη γυναίκα του, Ολγα (Λένα Παπαληγούρα).

Λάθη και πάθη μέσα στη δίνη τηs ιστορίαs και στο κέντρο δύο από τιs σημαντικότερεs οικογένειεs τηs χώρας. Πώς, όμωs, γνώρισε ο ιδρυτήs τηs μεγάληs πολιτικής δυναστείαs την ηγερία του σύγχρονου ελληνικού Θεάτρου; Μέσα από το καλειδοσκόπιο σε παράλληλη δράση ακολουθούμε τους ήρωεs, την Κυβέλη (Μαρία Παπαφωτίου) και τον Γεώργιο Παπανδρέου (Γιώργος Τριανταφυλλίδης) από τα πρώτα τους χρόνια έωs τη γνωριμία, τον έρωτα, τον γάμο και τον χωρισμό του το 1951.

Η ιστορία τους μας ταξιδεύει στη Σμύρνη, στο Παρίσι, στο Βερολίνο και στη Χίο. Κοντά τους συναντάμε ιστορικέs προσωπικότητες της Θεατρικής και της πολιτικής σκηνής, όπως η Μαρίκα Κο-τοπούλη (Πέγκυ Τρικαλιώτη), ο Δημήτρηs Χορν (Αναοτάσηs Ροϊλόs), ο Μήτσοs Μυράτ (Θανάσηs Τσαλταμπάσηs) και μέλη των οικογενειών, όπως τη Μιράντα Μυράτ (Πέγκυ Σταθακοπούλου), την  Βαλεντίνη Ποταμιάνου (Λυδία Σγουράκη, τον Γιώργο Παπανδρέου του Γεωργίου (Γεράσιμοs Σκαφίδας) κ.α.

Δείτε trailer της σειράς