Η θυελλώδης σχέση του Γεωργίου Παπανδρέου με την Κυβέλη ζωντανεύει στη δημόσια τηλεόραση μέσα από τη σκηνοθετική ματιά της Ρέινας Εσκενάζυ. Η νέα σειρά θα προβληθεί από τον Σεππέμβριο στην ΕΡΤ και βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Στέφανου Δάνδολου, ενώ το σενάριο υπογράφει η Ρένα Ρίγγα. Μέσα από 12 επεισόδια και ένα all star καστ ηθοποιών έρχονται στο φως τα πρώτα χρόνια της ζωής τους μέχρι τη γνωριμία τους, ο έρωτας, ο γάμος και ο χωρισμός τους το 1951.

Τα μυστικά της ιστορίας Φλόγα και Άνεμος που μονοπώληοε τη θεατρική και πολιτική σκηνή της χώρας με φόντο την Ελλάδα του 1968 και το καθεστώς Δικτατορίας ολοκληρώνουν μια σειρά εποχής που αναμένεται να ξεχωρίσει το τηλεοπτικό κοινό.

Την Κυβέλη υποδύεται η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και τον Γεώργιο Παπανδρέου ο Άρης Λεμπεσόπουλος. Τον ρόλο του πρώτου συζύγου της Κυβέλης, Μήτσου Μυράτ, ερμηνεύει ο θανάσης Τσαλταμπάσης, ο οποίος δήλωσε στο περιοδικό ΟΚ: «Ο  Μήτσος Μυράτ ήταν ένας σπουδαίος ηθοποιός της εποχής του και δίπλα οε εκείνον ξεκίνησε η Κυβέλη τα πρώτα της βήματα για να γίνει ηθοποιός. Την ιστορία της Κυβέλης κοι του Γεώργιου Παπανδρέου τηv ήξερα αλλά όχι με λεπτομέρειες. Μπήκα στη διαδικασία τώρα με τη σειρά να μάθω όλη την ιστορία του έρωτά τους. Έχει γίνει μια πολύ καλή δουλειά από τους συντελεστές.

Μαλιστα, μέσα από το σκηνοθετικό και το ενδυματολογικό μέρος αποτυπώνεται πλήρως η θυελλώδης εποχή, οπότε πιστεύω ότι οι τηλεθεατές θα ταξιδέψουν  έναν αιώνα πίσω και έτσι θα ζήσουν μια ιστορία μοναδική».

Ο Δημήτρης Σαμόλης ενσαρκώνει τον δεύτερο κατά σειρά σύζυγο της πρωταγωνίστριας. «Υποδύομαι τον Κώστα Θεοδωρίδη από τον οποίο την πήρε ο Γεώργιος Παπανδρέου. Πρόκειται για έναν πλούσιο αριστοκράτη εξηγεί, ενω στη συνέχεια αναφέρεται στην εμπειρία του από τα γυρίσματα: «Έγιναν στη Χίο και την Αθήνα και η εμπειρία μου ήταν μοναδική. Η συνεργασία προέκυψε όταν με πήρε μια μέρα η σκηνοθέτρια και μου είπε πως με σκέφτηκε γιο τον συγκεκριμένο ρόλο. Όταν μάλιστα διάβασα και το σενάριο μου ήταν δύσκολο να πω όχι.»

Φλόγα και Άνεμος: Η Θυελλώδης σχέση έρχεται στην ΕΡΤ