Ανακατατάξεις προσώπων σε καίρια πόστα και αναδιαμόρφωση των ζωνών έρχονται στην ΕΡΤ 1 μετά την  επισημοποίηση της ενίσχυσης του ERTnews.  Στο οχέδια για την δυναμική ενεργοποίηση του 24ωρης ενημέρωσης καναλιού αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας στην Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή.

Με αυτό τον τρόπο οριστικοποιείται ο σχεδιασμός με το ERTnews να έρχεται πρώτο στο τηλεκοντρόλ (θα ακολουθούν τα άλλα τρία κανάλια) και την ΕΡΤ 1 να αποκτά πιο πολυσυλλεκτικό προφίλ, αυξάνοντας τις δόσεις ψυχαγωγίας. Η νέα μορφή της ΕΡΤ1 φέρνει μετακινήσεις και σε πρόσωπα που ανακατανέμονται σε ζώνες και εκπομπές. Οι πρώτες αλλαγές που έχουν «κλειδώσει» αφορούν την μετακίνηση της Χριστίνας Βίδου και του Κώστα Παπαχλιμίντζου στη ζώνη 6 με 10 το πρωί. Ο Δημήτρης Κοτταρίδης μετακινείται στην αντίστοιχη ζώνη 6-10 του Σαββατοκύριακου, ενώ αναζητείται ο παρτενέρ του. Παράλληλα, καταργείται το ενημερωτικό από τις 10 έως τις 12, πού θα δοθεί στην ψυχαγωγία τόσο τις καθημερινές όσο και το Σαββατοκύριακο. Με βάση αυτόν τον σχεδιασμό, εκτός ΕΡΤ αναμένεται να βρεθεί τη νέα σεζόν η Αλεξάνδρα Καϋμένου, η οποίο, σύμφωνο με ηληροφοριες έχει δεχθεί κρούση από ιδιωτικά κανάλι.

Ανοικτό παραμένει το θέμα αξιοποίησης των έτερων παρουσιαστών του Σαββατοκύριακου, Γιάννη Σκάλκου και Κώστα Λασκαράτου, οι οποίοι ενδέχεται να μεταφερθούν σε νέα slots που θα δημιουργηθούν στο EPTnews. Αλλαγές, όμως αναμένονται και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενόψει εκλογών έχουν φουντώσει ο προοβληματισμάς και η συζήτηση στους πάνω ορόφους του Ραδιαμεγάρου για πιθανή αντικατάσταση της Αντριάνας Παρασκευοπούλου με άλλο πρόσωπο εντός ή εκτός ΕΡΤ.

Πιθανός «μνηστήρας» για το κεντρικό δελτίο θεωρείται ο αρτι αφιχθείς στη δημόοια τηλεόραση Γιώργος Κουβαράς ενώ στο τραπέζί έχει πέσει και το όνομα του Ηλία Σιακαντάρη. Την ίδια στιγμή, η διοίκηση της ΕΡΤ φέρεται να ψάχνεται και εκτός Ραδιομεγάρου, αναζητώντας παρουσιαστή ειδήσεων από την ιδιωτική τηλεόραση.

Στο πλαίσιο αυτό, επανέρχεται ένα σενάριο που κυκλοφόρησε πριν από μερικούς μήνες και αφορά την Εύα Αντωνοπούλου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιοι στο Ραδιομέγαρο επιθυμούν να φέρουν την άνκοργουμαν του ΣΚΑΪ στην ΕΡΤ.