Πολλά έχουν ειπωθεί εδώ και τουλάχιστον δέκα χρόνια για την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου και τη συμπεριφορά που είχε σε συνεργάτες της. Πλήθος δημοσιογράφων αναφέρθηκαν στην περίπτωσή της, και πώς κατάφερνε να κάνει «απομακρύνσεις» συναδέλφων της εν μία νυκτί! Όλοι γνώριζαν αλλά κανείς δε μιλούσε.

Στην τελευταία συνέντευξη που παραχώρησε η παρουσιάστρια στο MEGA και την Ελένη Μενεγάκη, με μία απολογητική μάλλον διάθεση, είπε ότι βλέπει αρκετούς πρώην συναδέλφους της και τους ντρέπεται, αυτή μόνο ξέρει το γιατί και εκείνος που έφυγε από τη ζωή και του οποίου ουδείς το όνομα αναφέρει, όλοι όμως είναι σε θέση να γνωρίζουν.

Η Κωνσταντίνα, που περνάει τώρα μία από τις καλύτερες περιόδους της ζωής της ούσα έγκυος, έγινε αντικείμενο συζήτησης στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού.

Η παρουσιάστρια του ALPHA το σαββατοκύριακο είπε:

«Η απορία η δική μου είναι η εξής: Πολύ εύκολα λέμε για το πώς φερόταν η Κωνσταντίνα. Κανείς δεν λέει ποιος της έδωσε αυτή την εξουσία. Κανείς δεν λέει αυτό το κορίτσι που ήταν 23 χρονών, κάποιος της έδωσε την ελευθερία να συμπεριφέρεται σαν βασιλοπούλα. Γιατί πάντα φταίει το “κοριτσάκι” και δεν φταίει αυτός που της λέει “βγες αγάπη μου, κάνε ό,τι γουστάρεις, διώξε όποιον θες”. Αυτό με πειράζει»

«Την εξουσία την κέρδισε με κάποιον τρόπο. Οπότε ποτέ δεν φταίει μόνο ο ένας. Να μην αναμασάμε συνέχεια την ίδια τοξική εκδικητικότητα».

Στη σημερινή εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου ο Ανδρέας Μικρούτσικος μίλησε έξω από τα δόντια τονίζοντας «Εγώ αυτό που ξέρω για την Κωνσταντίνα είναι ότι υπάρχει μία ομάδα ανθρώπων (τεχνικών, παρουσιαστών) που έχασαν τη δουλειά τους από ένα πλάσμα μηδενικού ταλέντου» ενώ ο Γρηγόρης Γκουντάρας αναρωτήθηκε γιατί δεν τα είπε τότε η Ναταλία.

Το γεγονός είναι ότι η Σπυροπούλου έβλαψε κόσμο, όπως τουλάχιστον λένε πολλοί, οδήγησε κόσμο σε απολύσεις και ρουθούνι δεν άνοιξε. Βέβαια, καλό θα είναι να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν κι άλλα τέτοια «κομμάτια» στην ελληνική τηλεόραση. Άνθρωποι που ακόμα, δεν τους ξέβρασε το σύστημα, άνθρωποι που έχουν ακόμα εκπομπή ενώ όλοι γνωρίζουν πόσο στιγμάτισαν τους συνεργάτες τους. Και όλοι βέβαια κυκλοφορού με τη γνωστή ατάκα. «Μόνο έτσι θα γίνεις δημοσιογράφος. Αν ψηθείς». Και κοντέψαμε να γίνουμε φλαμπέ από το ψήσιμο και το αντίστοιχο #metoo στη δημοσιογραφία δεν το είδαμε ακόμα. Άλλωστε ο φόβος πλανάται πάνω από τα κανάλια και φυσικά οι δουλειές είναι δύσκολες.

Είπε όμως μία σοφή κουβέντα η Ναταλία. Ο αναμάρτητος πρώτον τον λίθο. Και δεν υπάρχει ουδείς αναμάρτητος στην ελληνική τηλεόραση!