Δώδεκα χρόνια μετά το «4», ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης επιστρέφει στην τηλεόραση και στο αγαπημένο του MEGA με μια σειρά που λέγεται πως θα είναι η πιο ώριμη δουλειά του. Γυρισμένο στους μαγευτικούς Παξούς, στην Κέρκυρα, αλλά και σε κάποιες ατμοσφαιρικές τοποθεσίες της Αθήνας, σύμφωνα με τις πιο υψηλές προδιαγραφές, το «Maestro» αφηγείται ένα ερωτικό δράμα με φόντο τη σκληρή σύγχρονη πραγματικότητα. Στο επίκεντρο βρίσκεται ο Ορέστης (Παπακαλιάτης), ένας καθηγητής Μουσικής, ο οποίος καταφθάνει σε ένα μικρό νησί στην εποχή της πανδημίας, προκειμένου να στήσει ένα νέο φεστιβάλ.

‘Οταν ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης αποφάσισε να μην παίζει σε σειρές άλλων αλλά να δημιουργήσει ο ίδιος τις δικές του, δεν περίμενε την απήχηση που θα είχε στο τηλεοπτικό κοινό του MEGA, αφού μόνο εκεί τις παρουσίασε. Πρώτη του δουλειά ήταν το 1999 το σίριαλ «Η ζωή μας μια βόλτα» με τους Φιλαρέτη Κομνηνού, Δημοσθένη Παπαδόπουλο, Χάρη Ασημακόπουλο και Γωγώ Μπρέμπου. Το 2000 παρουσίασε τη σειρά «Να με προσέχεις» με τους Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, Βαλέρια Χριστοδουλίδου, Αλέκο Αλεξανδράκη, Σάννυ Χατζηαργύρη και Άννα Μονογιού. Το διάστημα 2002-2004 προβλήθηκε το «Κλείσε τα μάτια» και πλάι του βρίσκονταν οι Πέμη Ζούνη, Ιωάννα Παππά, Άρης Σερβετάλης, Θάλεια Ματίκα, Κώστας Κάππας και Χρήστος Λούλης.

Το 2005 μεταδόθηκε το «Δυο μέρες μόνο» με τους Βίκυ Παπαδοπούλου, Χρήστο Λούλη, Γιώργο Πυρπασόπουλο, Λήδα Ματσάγγου, Σοφία Φαραζή, Αλεξία Καλτσίκη και Θέμιδα Μπαζάκα. Η τελευταία του μέχρι τώρα τηλεοπτική δουλειά ήταν το 2009 το «4» με συμπρωταγωνιστές του τους Νένα Μεντή, Νίκο Κουρή, Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, Πάνο Μουζουράκη και Δανάη Σκιάδη. Από το 2012 και μετά κυνήγησε το όνειρό του στο σινεμά, με τις ταινίες «Αν» και «Ενας άλλος κόσμος». Χαρακτηριστικό των σειρών του Παπακαλιάτη ήταν οι περίπλοκοι έρωτες, τα ερωτικά Τρίγωνα και οι μπερδεμένες σχέσεις, που πολλές φορές ήταν ολέθριες!