Το open όπως σας έχουμε ενημερώσει, πρόκειται να στηρίξει το καινούργιο πρόγραμμά του σε ενημερωτικές – ψυχαγωγικές εκπομπές αλλά και σε νέες και πρωτότυπες προτάσεις μυθοπλασίας. Συγκεκριμένα, πέρα από τη δραματική σειρά εποχής «Το κόκκινο ποτάμι — Η συνέχεια», σε σενάριο Σταύρου Αβδούλου — Ειρήνης Ριτσώνη και σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη, έχει εγκρίνει δύο καθημερινές σειρές.

Τη δραματική σειρά εποχής «Ερωτας φυγάς», βασισμένη στο τουρκικό φορμάτ «Bir Zamanlar ςukurova» (μτφρ. «Κάποτε στην Τσουκόροβα»), σε σενάριο Ρένας Ρίγγα και σκηνοθεσία Βασίλη Τσελεμέγκου, με την Πέμη Ζούνη και τον Γεράσιμο Γεννατά να έχουν έρθει σε συμφωνία με τον σταθμό και την εταιρεία παραγωγής Αργοναύτες για να πρωταγωνιστήσουν.

Η ιστορία διαδραματίζεται στη δεκαετία του ’70, ωστόσο ο σταθμόs αποφάσισε να μεταφέρει την όλη δράση στη δεκαετία του ’50, ενώ η σειρά Θα ξεκινά από την Αθήνα και Θα συνεχίσει στην επαρχία.

Η Ζουλεϊχά είναι ένα νέο και όμορφο κορίτσι που ζει στην Κωνσταντινούπολη μετον Θετό αδελφό τηs Βελί και την κουνιάδα τηs. Εργάζεται ω ράφτρα και ονειρεύεται να παντρευτεί τον αγαπημένο τηs Γιλμάζ, έναν εργατικό μηχανικό αυτοκινήτων, ο οποίος καθότι ορφανόs, ανατράφηκε από το αφεντικό του. 0 Γιλμάζ δεν είναι πλούσιος, αλλά μπορεί να κάνει τα πάντα για να είναι ευτυχισμένη η αγαπημένη του. Οι δυο τους Θέλουν να ξεκινήσουν το συντομότερο τη νέα τους κοινή ζωή. Συμβαίνει όμωs κάτι αναπάντεχο και γίνονται θύματα τηs μοίρας. Ο θετόs αδελφόs τηs κοπέλαs, ο Βελί, την πουλάει σε έναν Νονό για να ξεπληρώσει το Χρέος του στον τζόγο. 0 Γιλμάζ σκοτώνει τον Νονό για να σώσει τη γυναίκα που αγαπά και ύστερα από αυτή την τραγωδία, το ζευγάρι ξεκινά ένα εξαντλητικό ταξίδι απόδρασηs. Η μοίρα το οδηγεί στα Αδανα, όπου οι δυο τους προσπαθούν να βρουν δουλειά και να κερδίσουν χρήματα κρατώντάς μυστική την ταυτότητά τους.

Επιπλέον, στα σκαριά βρίσκεται και η οικογενειακή κωμωδία «Είμαστε οικογένεια», βασισμένη στο αργεντίνικο φορμάτ «Somos familia» (μτφρ. «Είμαστε οικογένεια»), σε σενάριο Άγγελου Χασάπογλου και σκηνοθεσία Βασίλη Θωμόπουλου, μετην παραγωγή να ανήκει στη Silverline Media Productions. Αυτή την περίοδο, μάλιστα, γίνονται δοκιμαστικά σε νέα και άφθαρτα πρόσωπα προκειμένου να πρωταγωνιστήσουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Άγγελος Χασάπογλου, λόγω του νέου σίριαλ, αποχώρησε από τον δεύτερο κύκλο της καθημερινής κοινωνικής σειράς του Star «Τρία μίλια».