Ο Νικηφόρος τελικά πυροβολεί εν ψυχρώ τον Μαθιό στο μαντρί στη σειρά Σασμός όταν έμαθε στο φινάλε του δεύτερου κύκλου πως εκείνος ευθύνεται για τον φόνο του Στεφανή και έτρεξε γεμάτος οργή να τον βρει.  Όπως είδαμε στην τελευταία σκηνή, ακούγεται ένας πυροβολισμός λίγο πριν φτάσει η Βασιλική στο σημείο για να πει στον γιο της την αλήθεια και να σταματήσει το κακό. Μετά το τρομερό χτύπημα που υπέστη στην προσπάθειά της να σταματήσει τον Νικηφόρο, δεν καταφέρνει να φτάσει και ο Νικηφόρος με θολωμένο από το μίσος μυαλό πυροβολεί και τραυματίζει πολύ βαριά τον Μαθιό.

Ο Μαθιός μεταφέρεται στο νοσοκομείο χωρίς αισθήσεις και ο γιατρός ζητά να απομακρυνθούν από τον ασθενή και να ετοιμάσουν το χειρουργείο.

Στον κυριολεξία ο Μαθιός δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, ενώ ο Νικηφόρος προσπαθεί να συνειδητοποιήσει τι έχει κάνει και τρελαίνεται. Ο νεαρός θα ισχυριστεί στον Αστέρη ότι θόλωσε και δεν το ήθελε ενώ την ίδια ώρα, σοβαρά τραυματισμένη μεταφέρεται στο νοσοκομείο και η Βασιλική, της οποίας η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη. Η γυναίκα μπαίνει στο χειρουργείο άμεσα και διασωληνώνεται, καθώς κατά τη διάρκεια που βρισκόταν στο χειρουργείο παθαίνει ανακοπή. Οι ώρες αγωνίας μεγαλώνουν καθώς ο Νικηφόρος σκέφτεται ότι αυτός φταίει που η μητέρα του αυτή την ώρα χαροπαλεύει. Όταν η Βασιλική ξεπεράσει τον κίνδυνο, η ψυχολογική του κατάσταση θα είναι πολύ επιβαρυμένη, καθώς θα σκέφτεται ότι ο άντρας που αγάπησε πεθαίνει και ότι ο γιος της έγινε ο φονιάς του πατέρα του.

Η Βασιλική τα βάζει με τον εαυτό της στη σειρά Σασμός που άφησε νο γίνει αυτό το κακό, που δεν κατάφερε νο κρατήσει μακριά τον Νικηφόρο και παρακαλάει να ζήσει ο Μαθιός και να μπορέσει να του πει την αλήθεια.

Ολα αυτά τη βασανίζουν και κυρίως που ο Νικηφόρος έβαψε τα χέρια του με αίμα.

Πιο δίπλα. ο Μαθιός χαροπαλεύει. Κάθε στιγμή που περνάει μέσα στην εντατική όλοι φοβούνται για το χειρότερο. Ο Αστέρης και η Αργυρώ βρίσκονται στο πλευρό του και δεν μπορούν να καταλάβουν τι έχει συμβεί, γιατί έγινε αυτό το κακό, καθώς δεν γνωρίζουν τίποτα από την αλήθεια.

Ο Αστέρης ρωτά συνεχώς γιατί αλλά ο Νικηφόρος είναι ανίκανος να εξηγήσει. Το μόνο που ίσως τον νοιάζει είναι η τιμωρία που του αξίζει. Εξίσου ανίκανη στο να δώσει μια εξήγηση θα είναι φυσικά και η Καλλιόπη μετά την περιπέτεια της υγείας της και το βαρύ έμφραγμα που υπέστη τη στιγμή που διαισθάνθηκε τον κίνδυνο για τη ζωή του γιου της . Σύμφωνα με το TV24 ο Μαθιός θα παλέψει πολύ για τη ζωή του. Θα μείνει για ένα πολύ μεγάλο διάστημα στο νοσοκομείο, ενώ η Βασιλική από την πλευρά της θα κάνει ότι μπορεί για να διορθώσει το πράγματα. Καταρχάς θα προστατέψει τον Νικηφόρο για να μην μπει φυλακή και θα ισχυριστεί όπως και ο ίδιος, ότι ο Μαθιός με τον Νικηφόρο είχαν πάει για σκοποβολή και εκεί έγινε ότι έγινε κατά λάθος. Με λίγα λόγια θα ισχυριστούν στύχημα. Λίγο αργότερα όμως η ίδια θα αποφασίσει να πει την αλήθεια στον Νικηφόρο, καθώς θα καταλάβει ότι τα μυστικά και τα ψέματα ήταν αυτά που τους οδήγησαν στην καταστροφή.

 

Σασμός: Δείτε το τρέιλερ του ALPHA