Το πρωινό εκείνης της μέρας δεν μαρτυρούσε σε τίποτα το δράμα που θα ακολουθούσε στη σειρά Σασμός. Ο Παύλος και ο Παντελής βρέθηκαν από νωρίς στο σπίτι του Αντώνη για να τον ξυρίσουν και στη συνέχεια να τον ντύσουν, ενώ στο σπίτι της Μαρίνας ήταν, εκτός από την κόρη της, η Άσπα, η γιαγιά και η Κατερίνα.

Ο Αντώνης «στολίζεται» με μαύρο σμόκιν και το λευκό σαρίκι στους ώμους του και πηγαίνει στο σημείο συνάντησης που έχουν ορίσει με τη Μαρίνα. Το σημείο στο οποίο θα σφραγίσουν τους όρκους αγάπης που έχουν δώσει από καιρό.

Εκείνη, υπέρλαμπρη μέσα στο κατάλευκο νυφικό της εμφανίζεται μπροστά του ξαφνικά και παίρνει αμέσως στα χέρια της την ανθοδέσμη με τα λευκά τριαντάφυλλα που εκείvoς της προσφέρει. Με δάκρυα συγκίνησης στα μάτια, οι καλεσμένοι τούς συνοδεύουν μέσα στην εκκλησία. Λίγα λεπτά αργότερα, ο παπα-Μιχάλης τους βάζει να χορέψουν τον χορό του Ησαΐα. Κανείς δεν μπορεί να τους κλέψει το χαμόγελο από τα χείλη αφού εκείνη τη στιγμή είναι το πιο ευτυχισμένο ζευγάρι της Κρήτης. Αμέσως μετά το μυστήριο και έχοντας τους δικούς του ανθρώπους στο πλάι τους, δέχονται ευχές και φωτογραφίζονται όπως ορίζει το έθιμο της ημέρας. Ομως μέσα σε όλη αυτή τη δίνη χαράς, ο Αντώνης βλέπει από μακριά και ανάμεσα στις φυλλωσιές κάτι να γυαλίζει. Καταλαβαίνει πως οι δυο τους έχουν γίνει στόχος και μπαίνει μπροστά από τη Μαρίνα για να τη σώσει. Μια σφαίρα τον βρίσκει στο κεφάλι και την επόμενη στιγμή όλα έχουν βαφτεί με αίμα. Η Μαρίνα έχει στην αγκαλιά της τον σύζυγό της αλλά για πρώτη φορά κλαίει. Ολοι είναι ανάστατοι και καθώς οι νιόπαντροι οδηγούνται στο νοσοκομείο του χωριού, ο Παύλος βαθιά μέσα του πιστεύει πως πίσω από αυτό το χτύπημα βρίσκεται ο Μαθιός.

 

Σασμός: Δείτε το τρέιλερ της σειράς του ALPHA