Η Βασιλική προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της στη σειρά Σασμός! Αιτία η μεγάλη αγωνία που έχει αφού ο Μαθιός αποκαλύπτει στον Νικηφόρο ότι είναι σε σχέση με εκείνη. Κι ενώ ο Νικηφόρος έχει μείνει άφωνος μετά την αποκάλυψη, η Βασιλική κοντεύει να τρελαθεί από την αγωνία της για το πώς θα αντιδράσει το παιδί της. Ο Αντώνης είναι βαθιά προβληματισμένος μπροστά στην προδοσία που υπέστη μέσα στην υπηρεσία του. Η Αργυρώ κανονίζει εξόρμηση με την Άσπα στα Ζαγοροχώρια. Θα πάνε όμως μόνες τους;

Στο μεταξύ η καπετάνισσα, κατά κόσμο, Μαρία Τζομπανάκη μίλησε στο περιοδικό InStyle για το ρόλο της στη σειρά του Alpha αλλά και τη σχέση της με τον γιο και συμπρωταγωνιστή της, Ορφέα Αυγουστίδη.

Μία από τις διαφορές της με την Καλλιόπη είναι το γεγονός ότι «η καπετάνισσα είναι υπερβολική σε όλες τις εκφάνσεις των συναισθημάτων της. Εγώ έχω μέτρο. Είμαι εξαιρετικά διακριτική ως μάνα, αλλά και ως άνθρωπος. Πάντα σεβόμουν και σέβομαι το παιδί μου και στις επιλογές του δεν έκανα κριτική. Προσπάθησε να τον διδάξω περισσότερο με τις πράξεις μου και τη στάση μου προς τη ζώ. Η Καλλιόπη έχει αρχές βεβαίως, αλλά τις στηρίζει με επικίνδυνους τρόπους. Σύμφωνα με τις εμπειρίες μου, αυτή ήταν επί το πλείστον η συμπεριφορά πολλών μανάδων στην Κρήτη των παλαιότερων χρόνων. Η δική μου η μάνα είχε γλυκύτητα και δεν ήταν αυταρχική, αλλά ήταν κι εκείνη αυστηρή και επίμονη στις αρχές της οικογένειας. Είχα δει Καλλιόπες που ήταν, μάλιστα, σεβαστές και δυνατές γυναίκες της στενής κοινωνίας των ορεινών περιοχών».

Σασμός: Η σχέση της Μαρίας Τζομπανάκη με τον Ορφέα Αυγουστίδη

Η πρωταγωνίστρια δεν έκρυψε τη χαρά της λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Χαμογελώ ως τα αυτιά με την ερώτηση. Στην αρχή ήταν ξαφνικό. Έπρεπε να απομονώσω τη σχέση μάνας – γιου και να προεξέχει η συναδελφική σχέση. Φυσικά έγινε γρήγορα αυτό και είναι θαυμάσιο είναι σπάνιο είναι χώρο για εμένα να ζήσω αυτή την εμπειρία ως ηθοποιός και ως άνθρωπος. Όταν είχαμε σκηνές όπου σαν Καλλιόπη του φερόμουν σχεδόν απαξιωτικά και σκληρά, μέσα μου ανέβαινε το αίμα στο κεφάλι μου! Είναι πολύ καλός συνάδελφος ο Ορφέας και εξαιρετικός ηθοποιός. Δίνει στον συνάδελφό του πολλά. Είναι γενναιόδωρος και αφοσιωμένος. Είναι εύκολο να παίζεις μαζί του. Γίνεσαι καλύτερος».