Η αγάπη και η πίστη της Βασιλικής στον Μαθιό στη σειρά Σασμός κλονίστηκε από τη στιγμή που εκείνος παραδέχτηκε πως έβαψε τα χέρια του με το αίμα του άντρα της. Ομως ούτε για μια στιγμή δεν σκέφτηκε να μιλήσει στους γύρω της για την αποκάλυψη αυτή. Πόνεσε, έκλαψε, αλλά κράτησε και κρατά τη θλίψη της για τον εαυτό της.

Τι κι αν η Αργυρώ με τον Αστέρη έκαναν προσπάθεια να τους τα φτιάξουν ξανά; Για εκείνη το γυαλί έχει ραγίσει οριστικά και δεν μπορεί να σκεφτεί ούτε σαν ενδεχόμενο την περίπτωση να ενωθεί ξανά με τον άντρα που θέλησε να τη λυτρώσει από τον πόνο που ζούσε όταν ο Στεφανής ήταν ζωντανός. Δύο ακόμα άτομα που θα ανησυχήσουν για τον χωρισμό τους θα είναι η Καλλιόπη και ο Νικηφόρος. Η πρώτη, που θα ξέρει τον λόγο απόστασής τους, θα προσπαθήσει να της μιλήσει. Της λέει ότι η αγάπη που της έχει ο Μαθιός του όπλισε το χέρι ενώ της τονίζει ότι ποτέ δε συμφώνησε με αυτό που έκανε!

Τα λόγια όμως μένουν μετέωρα. Η νύφη της φαίνεται πως έχει πάρει τις αποφάσεις της. Αντίθετα, ο Νικηφόρος αργεί να μάθει γιατί η μητέρα του κρατά σε απόσταση τον άντρα που παντρεύτηκε. Ομως, για κακή τύχη όλων, το μαθαίνει!

Ο μονακριβος γιος της Βασιλικής μαθαίνει τυχαία πως ο Μαθιός σκότωσε τον πατέρα του και ενώ η μητέρα του έχει προσπαθήσει με κάθε τρόπο να το κρατήσει κρυφό. Οι λέξεις τον χτυπάνε σαν κεραυνός και νιώθει να χάνει το φως του. Ενα μεγάλο γιατί πλανάται μέσα του χωρίς προφανή εξήγηση και αμέσως πάει να τον βρει. Τον φωνάζει δολοφόνο και απειλεί να τον σκοτώσει!

Ο Μαθιός δέχεται όλες τις κατηγορίες. Δεν προσπαθεί να δικαιολογήσει τον εαυτό του, ούτε να τον κάνει να λειτουργήσει με ενσυναίσθηση. Από τη στιγμή που έχασε τη Βασιλική του νιώθει σαν να μην έχει σκοπό στη ζωή, άρα δεν έχει και νόημα να προσπαθήσει για τη σχέση του με τον Νικηφόρο. Το μόνο που του λέει είναι να κάνει ό,τι νομίζει. Ο ίδιος του λέει ότι ο Στεφανής ήταν ένα τέρας και βασάνιζε τη μάνα του. Ωστόσο του λέει ότι θα παραδοθεί γιατί δεν αντέχει να ζει με τύψεις! Οι δύο άντρες πιάνονται στα χέρια για την ακρίβεια ο Μαθιός γίνεται έρμαιο στη δίνη των συναισθημάτων του Νικηφόρου. Ενας άνθρωπος μόνο μπορεί να τους χωρίσει και αυτός είναι η Βασιλική. Την επίμαχη στιγμή εισβάλλει στον χώρο που βρίσκονται και κατορθώνει να μπει ανάμεσά τους. Και οι δύο στη θέα της σταματούν. Φωνάζει στο γιο της λέγοντάς του ότι είναι ντροπή αυτό που κάνει ενώ ζητά από τον Μαθιό να το ξανασκεφτεί πριν παραδοθεί.

 

Σασμός: Δείτε το τρέιλερ της σειράς του ALPHA

Όλες οι ειδήσεις

Η Γη της Ελιάς: Κατάθεση- φωτιά καίει τον Δημοσθένη-Αυτός τον καρφώνει!

Η επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό

Ο Παράδεισος των Κυριών: Έρχεται η ώρα που όλοι περίμεναν-Αυτή μπαίνει φυλακή!