Οταν ο παπά Μιχάλης είδε μπροστά του μετά από χρόνια τον Παύλο στη σειρά Σασμός προσπάθησε να τον πείσει να επιστρέψει πίσω, όμως δεν τα κατάφερε. Και αυτό συνέβη γιατί δεν ήθελε να μάθει πως ο ίδιος είναι ηθικός αυτουργός του μεγαλύτερου πόνου που γνώρισε στη ζωή του. Αυτόν του θανάτου του γιου του. Με αφορμή το ότι η βεντέτα θα αναζωπυρωθεί, τον παρακάλεσε χίλιες φορές να ρίξει μαύρη πέτρα πίσω του και να φύγει μακριά αλλά δεν τα κατάφερε. Και μόνο η υποψία ότι μπορεί ο Παύλος και η Αιμιλία να καταλάβουν το άσχημο παιχνίδι που έπαιξε ο ιερέας πίσω από τις πλάτες τους, τον κάνει ήδη να χάσει τον ύπνο του. Γεγονός πάντως είναι πως οι δυο τους στα νιάτα τους είχαν μοιραστεί δεκάδες περιπέτειες και τους συνέδεε μια στενή φιλία πολλών ετών. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που όταν είναι οι δυο τους ο Παύλος τον προσφωνεί με το μικρό του όνομα και όχι με την ιδιότητα του παπά. Σύντομα όμως η φιλία τους θα μπει σε κίνδυνο…

Ο λόγος φυσικά είναι η αδερφή του η Ευδοκία.

Η αποκάλυψη αυτή θα γίνει πολύ αργότερα και θα σοκάρει τους κατοίκους της Ανω Ποριάς, καθώς σε αυτό θα εμπλέκεται και ο παπά Μιχάλης. Πιο συγκεκριμένα, η Ευδοκία είναι αδελφή του παπά και οι δυο τους, βλέποντας τον κίνδυνο να πλησιάζει όταν ακόμα η βεντέτα ήταν ενεργή, αποφάσισαν να κρύψουν το νεαρό αγόρι για να σωθεί από τα πυρά των δύο οικογενειών. Βρήκαν την ευκαιρία να τον πάρουν από τον Παύλο, όταν πατέρας και γιος ήταν στη θάλασσα, χωρίς ο πρώτος να γνωρίζει κάτι. Ο Παύλος κατάλαβε απλά ότι το αγόρι πνίγηκε, ενώ στην πραγματικότητα η αδελφή τού παπά τον πήρε και έφυγαν από το χωριό.

Ο Λευτέρης μεγάλωσε, άλλαξε ταυτότητα, αλλά ποτέ κανείς δεν του είπε την αλήθεια για τη φυγή του από το χωριό. Με τη βοήθεια της θετής του μητέρας ακολούθησε το επάγγελμα που ονειρευόταν, αυτό του αστυνομικού, και συνέχισε να πορεύεται στη ζωή γνωρίζοντας πως δεν έχει άλλους δικούς του ανθρώπους στο πλευρό του.

 

Σασμός: Δείτε το τρέιλερ της σειράς του ALPHA

Όλες οι ειδήσεις

Η Γη της Ελιάς: Τραγικές ώρες για τον Κωνσταντίνο-Μένει παράλυτος;

Μουντιάλ 2022: Έχει το know how o Ζιρού – 12 τελικοί από το 2014 έως σήμερα!

Ο Παράδεισος των Κυριών: Μαζί Μιράντα-Ντίνος αλλά στα κρυφά