Το σκοτεινό παρελθόν της Πολυξένης και του Θέμη στο Μαύρο Ρόδο ξεσκεπάζεται σιγά σιγά, με απρόβλεπτες συνέπειες για εκείνη. Εδώ και καιρό η Πολυξένη πιέζει τον Λευτέρη να ξεκαθαρίσει τα κληρονομικά του, για να μην πέσει η περιουσία τους στα χέρια των μοναχών. Ενοχλημένος, ο Λευτέρης απέφυγε να κοντραριστεί ανοιχτά μαζί της, για να μην προκαλέσει προστριβές στη σχέση τους.

Ωστόσο άρχισε να καταλαβαίνει πόσο φιλοχρήματη είναι. Όταν η Πολυξένη έκανε το επίμαχο ταξίδι—εξπρές στην Αθήνα, δήθεν για να δει τον γυναικολόγο της, ενώ στην πραγματικότητα συνάντησε κρυφά τον Θέμη, ο Λευτέρης άρχισε να την υπoψιάζεται. Διαισθανόταν πως η γυναίκα του του λέει ψέματα, ότι κάτι του κρύβει, αν και του έδειξε τα αποτελέσματα των εξετάσεων για να τον πείσει.
Η κατάσταση οδηγήθηκε στα άκρα όταν ο Λευτέρης έπιασε τη γυναίκα του τυχαία στα πράσα με τον Θέμη. Οι δύο πρώην είχαν να πουν και να θυμηθούν πολλά. Φυσικά ο Θέμης δεν είχε σε καμία περίπτωση την πρόθεση να απατήσει τη γυναίκα του, την Αγγελική (της οποίας ο τραγικός χαμός τον συγκλονίζει … ), όμως η επίμαχη συνάντηση έδειχνε από κάποια απόσταση σαν τρυφερό τετ α τε παράνομων εραστών. Οργισμένος και σε κατάσταση μέθης, ο Λευτέρης έχασε εντελώς τον έλεγχο κι έφτασε στο σημείο ακόμα και να χαστουκίσει την Πολυξένη. Σοκαρισμένη από την αντίδρασή του εκείνη προσπάθησε επανειλημμένα να δικαιολογηθεί και να τον πείσει, για την αθωότητά της. Ωστόσο έκτοτε η εμπιστοσύνη του κλονίστηκε για τα καλά.

Αν και είναι πολύ δεμένη με τη μητέρα της, η Όλγα τελευταία βρίσκεται σε μόνιμη κόντρα μαζί της. Γιατί από τη μία η Πολυξένη την πιέζει να κρατηθεί μακριά από τον Πέτρο, από την άλλη όμως της κρύβει όσα τη συνδέουν με τον Θέμη. Ξέρει καλά πως, αν ο γάμος της μητέρα της με τον Λευτέρη διαλυθεί, κινδυνεύουν ακόμα και οι σπουδές της… Στο μεταξύ, η Όλγα γνωρίζεται με τον Λουκά, τον ανιψιό του Θέμη, και σιγά σιγά έρχονται κοντά…

Μαύρο Ρόδο: Δείτε το τρέιλερ της σειράς του MEGA