Ο Γεράσιμος προσπαθεί να κρατήσει την Ελισάβετ στο Μαύρο Ρόδο, στα εγκόσμια και ζητά από τον Πέτρο να τη δελεάσει, δείχνοντάς της πως ζουν οι συνομήλικοί της. ‘Ομως αυτό γυρίζει μπούμερανγκ και η κοπέλα σχολιάζεται σε όλο το χωριό.
Ο Σαράντος είναι αποφασισμένος να πάρει μέρος στο διαγωνισμό για την εκμετάλλευση των κτημάτων του μοναστηριού και ο Γιώργος προσπαθεί να πείσει την ηγουμένη να τον αφήσει απέξω. Την ίδια στιγμή, η Αυξεντία ανακαλύπτει τα σχέδια της Φιλαρέτης για την Παλιόβρυση και αποφασίζει να της μιλήσει. Στο μεταξύ, ένας εξαιρετικά επίμονος Καστρινός καταφέρνει να ανακαλύψει την αλήθεια για τις κάμερες του ξενοδοχείου όπου βρέθηκε με την Αγγελική. Παρ’ όλα αυτά, ο Βίκος θα καταφέρει για άλλη μια φορά να τον αιφνιδιάσει, πιέζοντας ταυτόχρονα τη γυναίκα του να πάρει μια απόφαση για την οποία εκείνη δεν αισθάνεται έτοιμη. Για να μπορέσει να αντιμετωπίσει και αυτή την κρίση, ο Θέμης στρέφεται στη Νατάσα, τις συμβουλές της οποίας πάντα εμπιστεύεται. Όμως, το σχέδιο που του προτείνει αυτήν τη φορά, είναι πολύ τολμηρό και, αν πετύχει, Θα φέρει ανατροπές που Θα είναι δύσκολο να τις ελέγξουν.

Στο μεταξύ, ο Πέτρος καταφέρνει να έρθει πιο κοντά με την Ελισάβετ, αφού έχει βρει πια το σωστό τρόπο για να την προσεγγίσει. Της ζητά να τον συμβουλεύσει για το πώς πρέπει να συμπεριφέρεται όταν βρίσκεται στη μονή και ταυτόχρονα προσπαθεί να διαχειριστεί τις αντιδράσεις της χωρίς να την προκαλέσει. Ο Σαράντος μαθαίνει ότι ο Γιώργος θέλει να τον αφήσει έξω από το διαγωνισμό για τα κτήματα και δεν διστάζει να έρθει σε ευθεία ρήξη μαζί του. Ο καβγάς που ξεσπά απειλεί να φέρει στο φως μυστικά που είναι για χρόνια κρυμμένα, αλλά και μια αλήθεια που ο Σταυρίνος παλεύει να ξεχάσει.

Ο Λευτέρης θέλει να κρατήσει την Ελισάβετ κοντά του. Σκέφτεται μήπως τώρα που αναγκάστηκε να περάσει ένα διάστημα μακριά από το μοναστήρι έχει αρχίσει να βλέπει με άλλο μάτι τη ζωή της εκεί αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει στα εγκόσμια. Χωρίς να ξέρει ότι η Πολυξένη δεν πρόκειται να δεχτεί κάτι τέτοιο, ζητά από τον Πέτρο να την κυκλοφορήσει λίγο έξω, με τους φίλους του, ώστε να της δείξει πώς περνούν οι συνομήλικοί της. Κι αυτός φυσικά δέχεται, όμως γρήγορα εισπράττει τα πειράγματα και τις αντιδράσεις των υπολοίπων. Τα όσα του λένε, δε, τα ακούει και η Τασούλα, που δεν αντέχει να κρατήσει το στόμα της κλειστό. Σπεύδει να αποκαλύψει τα… κουτσομπολιά που λέγονται για την Ελισάβετ, κι εκείνη, μαθαίνοντάς τα, αποφασίζει να γυρίσει στο μοναστήρι μια ώρα αρχύτερα. Ο Γεράσιμος στη σειρά του MEGA, υπόσχεται να τη βοηθήσει και οι δυο τους φεύγουν μαζί μέσα στη νύχτα, όμως ο Λευτέρης της χαλάει τα σχέδια. Φτάνει, δε, στο σημείο να απευθυνθεί στην ίδια την ηγουμένη, ζητώντας της να καθυστερήσει για λίγο ακόμη τη χειροτονία της Ελισάβετ.

Όταν η παρέα του Πέτρου φεύγει από το χωριό, εκείνος προφασίζεται κάποιες εργασίες και μένει, προκειμένου να πλησιάσει ξανά την Ελισάβετ. Εκείνη δέχεται την επίσκεψη της ηγουμένης και αλλάζει γνώμη σε σχέση με την παραμονή της στο σπίτι, όμως η Πολυξένη αντιδρά έντονα για άλλη μία φορά και τα βάζει με τον Γεράσιμο και τα σχέδιά του. Κι ενώ η Ελισάβετ προσπαθεί να πείσει τους δικούς της για την αποστολή της, ο Γιώργος εξαφανίζεται μυστηριωδώς, αναστατώνοντας τους πάντες.

Μαύρο Ρόδο: Δείτε το τρέιλερ του νέου επεισοδίου

Όλες οι ειδήσεις

Maestro: Στις 13 Οκτωβρίου η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα-Η υπόθεση απο το πρώτο επεισοδιο της συγκλονιστικής σειράς

6 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα εγκεφαλικής παράλυσης

Έρωτας φυγάς: Ο Μάρκος αποφυλακίζεται με απόφαση της κυβέρνησης