Η Κύρα στο Μαύρο Ρόδο βρίσκεται σε θανάσιμο κίνδυνο καθώς ο Παράσχος απειλεί να τη σκοτώσει προκειμένου να μην αποκαλύψει στον Θέμη τον διπλό του ρόλο. Ή για την ακρίβεια τον τριπλό του ρόλο τώρα που συνεργάζεται και με την αστυνομία. Η γυναίκα προσπαθεί να ζητήσει βοήθεια, αλλά ο Παράσχος φροντίζει να της κλείσει το στόμα.

Στο μεταξύ, ο Θέμης, ο Πέτρος και η Αλεξία την ψάχνουν αγωνιωδώς και η εξαφάνισή της προκαλεί αναστάτωση. Τα εγγόνια της λένε στον Θέμη ότι κάτι συμβαίνει με τη γιαγιά, πάντα απαντάει στα τηλεφωνήματά τους και αυτό δεν το έχει ξανακάνει.

Εκείνος τους παίρνει και πάνε από το σπίτι της. Χτυπάνε την πόρτα αλλά κανείς δεν ανοίγει. Ο Πέτρος λέει ότι πρέπει να βρουν τρόπο να μπουν μέσα και τελικά σπάνε την πόρτα και μπαίνουν μέσα, όπου τη βρίσκουν πεσμένη στο πάτωμα. Η Κύρα συνέρχεται κάπως και όλα δείχνουν πως έχει πάθει εγκεφαλικό. Ο Θέμης βρίσκεται στο πλευρό της μαζί με τα εγγόνια της κι αυτό την εκπλήσσει ευχάριστα.

Η Γιάννα μαθαίνει για την πλεκτάνη που πάνε να στήσουν στο μοναστήρι ο Μπόγρης, η Κασσιανή και ο Σταυρίνος, με το δήθεν θαύμα τού τελευταίου ότι περπα-τάει. Εκείνη απογοητευμένη φέρνει τον Σταυρίνο αντιμέτωπο με τη συνείδησή του αφού του λέει πόσο λυπάται που κατάντησε έτσι!

Ολο το χωριό βρίσκεται στο μοναστήρι για την ενθρόνιση της νέας ηγουμένης, αλλά τα πράγματα δεν θα πάνε όπως τα υπολογίζει η Κασσιανή. Ούτε και το θαύμα, καθώς ο Σταυρίνος αποφασίζει να κάνει πίσω στην πλεκτάνη και δεν σηκώνεται από το αναπηρικό καρότσι παρόλο που περπατάει ξανά. Μετά από αυτό το σκάνδαλο, ο Μπόγρης αποφασίζει να ανοίξει πόλεμο με τον αδελφό του προκειμένου να τον εκδικηθεί.

 

Μαύρο Ρόδο: Δείτε το τρέιλερ του MEGA