Μετά την κηδεία της Αγγελικής, ο Θέμης στο Μαύρο Ρόδο δέχεται ένα τηλεφώνημα από την Ηγουμένη και αυτό τον κάνει να πάει μέχρι τη Γερακιανή για να κάνουν μεταξύ τους μια συζήτηση.
Αν και είχε ανανεώσει για μια άλλη φορά το ραντεβού της με την Ηγουμένη, τελικά η Αγγελική δεν πρόλαβε να τη συναντήσει δεύτερη φορά, αφού δολοφονήθηκε έξω από το νοσοκομείο όπου βρισκόταν η Αυξεντία. Ο θάνατός της βυθίζει στο πένθος την οικογένειά της, τον Βίκο, αλλά και όλους όσοι τη γνώρισαν στο χωριό, μη μπορώντας να πιστέψουν το παιχνίδι που παίζει η μοίρα.

Το δυσάρεστο αυτό νέο φτάνει και στο μοναστήρι, με την Ηγουμένη να προσεύχεται για την ανάπαυση της ψυχής της. Ο Πέτρος είναι ένα ερείπιο και νιώθει για τη σχέση με την μητέρα του που δεν ήταν καλές και η Ελισάβετ στέκεται στο πλευρό του και τον στηρίζει. Για πρώτη φορά έρχονται κοντά ο ένας με τον άλλον και η στήριξή της είναι βάλσαμο για εκείνον, που παράλληλα απαιτεί εξηγήσεις από τον πατέρα του για τον άδικο χαμό της Αγγελικής.

Ο Θέμης ορκίζεται πως δεν έχει καμία σχέση και βάζει λυτούς και δεμένους να βρεθεί ο πραγματικός ένοχος. Στο μεταξύ η Ελισάβετ, που επιλέγει να μείνει στην Πάτρα και στο πλευρό του Πέτρου, καλείται για κατάθεση καθώς είναι η μόνη που είδε τον δολοφόνο.

Την επομενη μερα πραγματοποιείται η κηδεία της Αγγελικής μέσα σε κλίμα οδύνης και μεγάλου πόνου. Ο Θέμης είναι αναγκασμένος να αποχωριστεί τη γυναίκα της ζωής του, όπως και τα παιδιά του, ενώ η Κύρα να θάψει το παιδί της. Η παρουσία τπν Ελισάβετ είναι μια ανακούφιση για ταν Πέτρο, αλλά η εμφάνιση του Βίκου, ο οποίος παρακολουθεί από μακριά επίσης καταβεβλημένος, θα κάνει έξαλλη την Αλεξία.

Ολομόναχος ο Θέμης δέχεται το τηλεφώνημα από την Ηγουμένη για τα συλλυπητήρια ενώ τον ενημερώνει πως ήταν βασανισμένη. Τότε ο Θέμης αφού την ευχαριστεί, στη συνέχεια ρωτάει να μάθει πώς ξέρει ότι η Αγγελική δεν ήταν καλά. Εκείνη του απαντάει ότι είχε πάει στο μοναστήρι και είχαν μιλήσει.

Ο Θέμης μετά από αυτό το τηλεφώνημα αποφασίζει να πάει στη Γερακιανή και στο μοναστήρι να την επισκεφθεί για να μάθει τι συνέβαινε με τη γυναίκα του. Μαθαίνει τι ειπώθηκε και καταρρέει αφού δεν μπορεί να αντέξει την απουσία της γυναίκας του!

Μαύρο Ρόδο: Δείτε το τρέιλερ της σειράς του MEGA

 

Όλες οι ειδήσεις

Άγρια Γη: Ο Άρης θυμώνει με την Ελπίδα!

Μπάγερν Μονάχου – Παναθηναϊκός: Το κανάλι μετάδοσης του αγώνα – Ποιος περιγράφει

Αυτή η νύχτα μένει: Ανατροπή με τις μέρες προβολής!