Ο πόλεμος της Κασσιανής εναντίον της ηγουμένης συνεχίζεται με σθένος στο Μαύρο Ρόδο αλλά η Φιλαρέτη δεν έχει σκοπό να παραδώσει την ηγουμενία της. Την ίδια ώρα, ο Σαράντος, που εξαιτίας της ασθένειας της Αυξεντίας δεν κατάφερε να πάρει τις απαντήσεις που ήθελε για τη δράση του νεκρού πατέρα του, απευθύνεται στην ηγουμένη για να τον βοηθήσει εκείνη. Ομως του ξεκαθαρίζει πως δεν γνωρίζει τίποτα.

Η Κασσιανή που για άλλη μια φορά κρυφακούει, έρχεται όλο και πιο κοντά στο μυστικό της Παλιοβρύσης. Ετσι βρίσκει ευκαιρία να προχωρήσει τα σχέδια της και να υποσκάβει τη θέση της ηγουμένης. Περνάει στην επίθεση πείθοντας τον Σαράντο να καταθέσει μήνυση στην αστυνομία και να σταλεί εισαγγελέας στο μοναστήρι για έρευνα. Του λέει μάλιστα ότι είναι σίγουρη πως η ηγουμένη γνωρίζει την αλήθεια, αλλά δεν του τη λέει προκειμένου να προστατεύσει τους ενόχους!

Του επισημαίνει ότι υπάρχει τρόπος να φτάσει στην αλήθεια και όταν εκείνος ρωτάει τον τρόπο, η Κασσιανή του λέει να κάνει μήνυση και να πάει δικαστικά την υπόθεση! Μόνο έτσι θα μπορέσει να μάθει τι απέγινε ο πατέρας του, του λέει ενώ τονίζει ότι θα γίνουν έρευνες και τότε θα ανοίξουν τα στόματα.

Ο Σαράντος, αν και στην αρχή έχει ενδοιασμούς, ωστόσο στη συνέχεια παίρνει τη μεγάλη απόφαση να εναντιωθεί στη μονή.

Στο μεταξύ, η ψυχική υγεία της Αγγελικής έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ο πόλεμος που δέχεται απ’ όλους τη βυθίζουν ολοένα στην κατάθλίψη και στην αλόγιστη χρήση αλκοόλ και ηρεμιστικών χαπιών. Τα παιδιά της την κατηγορούν ότι διέλυσε την οικογένειά τους, ο Θέμης ότι κατέστρεψε τον γάμο τους, η Κύρα ότι είναι υποχείριο του άντρα της και ο Βίκος την πιέζει ολοένα και περισσότερο. Ετσι η ίδια αποφασίζει να πάρει αποστάσεις και πηγαίνει ξανά στη Γερακιανή για να ηρεμήσει. Εκεί επισκέπτεται το μοναστήρι, όπου έχει μια συνάντηση μετην ηγουμένη, στην οποία απολογείται για την πρώτη τους συνάντηση. Στη συνέχεια, η Αγγελική ανοίγει την καρδιά της στην ηγουμένη και της εξομολογείται τα πάντα, ενώ αναγνωρίζει τις ευθύνες που της αναλογούν στη σχέση της με τον Θέμη και είναι έτοιμη για μια νέα αρχή μαζί του.

Από την  άλλη, οι πρώτες υποψίες για το τροχαίο που καθήλωσε τον Σταυρίνο σε αναπηρικό αμαξίδιο, αρχίζουν να πιάνουν τόσο τον ίδιο όσο και τη Γιάννα αφού ένα σημαντικό στοιχείο πέφτει στα χέρια τους. Αρχίζουν να πιστεύουν ότι ίσως είναι σαμποτάζ! Ο Σταυρίνος προσπαθεί να σκεφτεί ποιος θα ήθελε να του κάνει κακό και τότε είναι που σκοτεινιάζει αφού στο μυαλό του έρχεται ο αδερφός του! Η επιθυμία του να φανεί σα θαύμα η επικείμενη πετυχημένη επέμβαση του Σταυρίνου τον κάνει όλο και πιο ύποπτο!

Μαύρο Ρόδο: Δείτε το τρέιλερ της σειράς του MEGA

Όλες οι ειδήσεις

Επιστρέφουν οι Παγιδευμένοι!

ΑΕΚ: Αυτό είναι το μεγαλύτερο δίλημμα του Αλμέιδα

ΑΝΤ1: Αυτό είναι το εορταστικό πρόγραμμα του σταθμού