Μυστήριο, ένταση και νέα πρόσωπα που ανατρέπουν τα δεδομένα … Ο δεύτερος κύκλος της σειράς Η Γη της Ελιάς που κέρδισε μεγάλη μερίδα του κοινού έρχεται το φθινόπωρο, με καταιγιστικές εξελίξεις, όπως φάνηκε και από το φινάλε της πρώτης σεζόν, που μας άφησε σε πολύ κρίσιμο σημείο. ‘Ενα από τα πρόσωπα που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον στα νέα επεισόδια είναι ο Δημο-σθένης. Μαζί με τη γυναίκα του, την Ασπασία, άφησαν τον Πειραιά για να εγκατασταθούν μόνιμα στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, την Αρεόπολη. Ο Δημοσθένης στη σειρά του MEGA,αρχικά παρουσιάστηκε ως ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας, ένας συνηθισμένος οικογενειάρχης, πολύ σύντομα όμως φάνηκε πως είναι ηγετικό στέλεχος του παράνομου κυκλώματος που δρα ανεξέλεγκτα στην περιοχή. Ο στενός του συνεργάτης, ο Κωνσταντίνος, τον φοβάται, αφού κάθε φορά που του ζητά να τον αποδεσμεύσει από τα «καθήκοντά» του στην οργάνωση, γιατί θέλει να κάνει μια νέα αρχή στο πλευρό της Ισμήνης, εκείνος του το… ξεκόβει, δείχνοντας πόσο σκληρός μπορεί να γίνει.

Η Γη της Ελιάς: Ο Στάθης πέφτει στην παγίδα;

Ο ξάδελφός του, ο Στάθης, από την άλλη, είναι ίσως ο πρώτος άνθρωπος που, αν και αγνοεί την εγκληματική του δράση, είδε από νωρίς τις σκοτεινές πλευρές στον χαρακτήρα του. Γιατί η επαγγελματική συνεργασία που έκλεισαν τον απογοήτευσε, καθώς ο Δημοσθένης τον… έριξε αναπάντεχα.

Επίσης συχνά πυκνά ο Δημοσθένης τού κάνει «μάθημα» για το πώς να φέρεται στην προσωπική του ζωή, λέγοντάς του ότι θα έπρεπε να μείνει παντρεμένος με την Αρετή, αφού είναι η μητέρα των παιδιών του, και… να έχει κρυφά ερωμένες, συμπεριφορά την οποία ο Στάθης φυσικά δεν εγκρίνει. Αυτό που τον εξέπληξε όμως δυσάρεστα ήταν όταν έμαθε έκπληκτος ότι ο Δημοσθένης προσπάθησε να προσεγγίσει ερωτικά με πολύ άκομψο τρόπο τη νεαρή Άννα… Και στα νέα επεισόδια λοιπόν θα δούμε τον Στάθη να παρακολουθεί κάθε κίνηση του ξάδελφού του και να βλέπει συμπεριφορές που τον προβληματίζουν.