Ο Δημοσθένηs, όπως έχουμε δει μέχρι τώρα, στη σειρά Η Γη της Ελιάς, είναι σκληρός ακόμα και στην ίδια του την οικογένεια. Πάνω απ’ όλα βάζει τι δουλειές του και το χρήμα και γι’ αυτό μπορεί να Θυσιάσει τα πάντα και να καταστρέφει ό,τι μπαίνει σαν εμπόδιο μπροστά του. Ηδη ο Κωνσταντίνος έχει αρχίσει να του λέει ότι δεν Θα μπορέσει να συνεχίσει να είναι μαζί του στις βρόμικεs δουλειές στη δραματική σειρά του MEGA.

Σιγά-σιγά του ζητάει να αποστασιοποιηθεί, κάτι που ο Δημοσθένηs δεν το δέχεται με τίποτα. Ωστόσο ο Κωνσταντίνοs πιστεύει ότι έχει χρόνο ακόμα, μέχρι να ολοκληρωθεί το σπίτι και να παντρευτεί με την Ισμήνη, να τον πείσει. Ομωs όσο ο καιρός περνάει τόσο πιο πολύ ο Δημοσθένηs του σφίγγει τη θηλιά στον λαιμό. Οχι μόνο δεν τον αφήνει ν’ ανασάνει και ν’ απομακρυνθεί, αλλά τον πιέζει και για άλλες ακόμα πιο βρόμικες και επικίνδυνες δουλειέs.

Ο Κωνσταντίνος βλέπονταs ότι έχει εγκλωβιστεί στη Γη της Ελιάς, αποφασίζει να του μιλήσει ανοιχτά: «Φτάνει ως εδώ! Κάνε ό,τι θέλειs, εγώ αποχωρώ», του λέει. Αυτό είναι και το μοιραίο λάθοs του. 0 Δημοσθένηs έξαλλοs αρχίζει να κάνει τη ζωή κόλαση του Κωνσταντίνου. Θα δούμε ότι πολλέs φορέs θα βρεθεί σε άσχημη θέση και σε κίνδυνο να αποκαλυφθεί η δράση του στην Ισμήνη.

Ο Δημοσθένηs πια θα αρχίσει να τον εκβιάζει ανοιχτά.

Ετσι, αρχίζει από απειλέs ότι θα αποκαλύψει τα πάντα και φτάνει ακόμα εμμέσωs πλην σαφώs να του λέει ότι Θα αναγκαστεί να τον βγάλει από τη μέση. Ο Κωνσταντίνος πλέον είναι για λύπηση. Δεν μπορεί να χαρεί τίποτα, ζει συνέχεια κάτω από το φάσμα του φόβου. Η Ισμήνη φυσικά Θα αρχίσει να καταλαβαίνει ότι ο Κωνσταντίνος κάτι έχει. Παρατηρεί στη συμπεριφορά του ότι έχει χάσει το γέλιο του, ότι έχει σταματήσει να είναι αισιόδοξος και γεμάτος ενέργεια, αλλά όλα αυτά τα αποδίδει στον φόρτο εργασίας που έχει, καθώs ο Κωνσταντίνοs εξακολουθεί να λείπει τα βράδια, για χάρη του Δημοσθένη. Αυτό που θέλει να κάνει είναι να τον βγάλει τελείως από τη ζωή του. θα τα καταφέρει;