Πολλά είναι τα ερωτηματικά που αναμένεται να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του κοινού της σειράς Η Γη της Ελιάς ως το φθινόπωρο, που η δημοφιλής σειρά Θα επιστρέψει δυναμικά στους δέκτες μας…

Στη φυλακή η Αθηνά

Τον απόλυτο εφιάλτη ζει η Αθηνά, που μπαίνει σε ένα… σκοτεινό τούνελ από το οποίο δύσκολα θα καταφέρει να βγει. Ο Δημήτρης την εκβίαζε για καιρό, απαιτώντας από εκείνη χρήματα προκειμένου να μην αποκαλύψει την παράνομη σχέση τους. Την τελευταία φορά που συναντήθηκαν όμως η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο. Εκείνη ξέσπασε και απαίτησε να εξαφανιστεί από τη ζωή της, αλλά ο Δημήτρης τής… επιτέθηκε για να τη βιάσει. Οι δυο τους πάλεψαν, με την Αθηνά να γλιτώνει την τελευταία στιγμή στη δραματική σειρά του MEGA. Λίγο αργότερα όμως κάποιος δολοφόνησε τον Δημήτρη… Το ηχητικό ντοκουμέντο από τον καβγά τους, αλλά και το DΝΑ της Αθηνάς που που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος ανάγκασαν τον Κουράκο να της περάσει χειροπέδες στο γλέντι του γάμου της Βασιλικής και του Φίλιππου, χωρίς να νοιαστεί για το σκάνδαλο. Η Αθηνά οδηγείται λοιπόν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Η άτυχη γυναίκα φωνάζει ότι είναι αθώα, ενώ δεν μπορεί να πιστέψει ότι η σχέση της με τον Δημήτρη έχει πια μαθευτεί.

 

Η Γη της Ελιάς: Ο εφιάλτης ξεκινά!

Η άψογη εικόνα που είχε χτίσει τόσα χρόνια στην κλειστή κοινωνία της Μάνης έχει καταρρεύσει. Τα πιο κοντινά της πρόσωπα της γυρίζουν την πλάτη γιατί αισθάνονται ότι πρόδωσε τη μνήμη του Ιπποκράτη και το αξιοσέβαστο όνομα των Βρετάκων. Ο παλαιών αρχών Ισίδωρος, η Μυρτάλη, ο Μάνος, η Ιουλία δυσκολεύονται να χωνέψουν ότι τόσα χρόνια τούς κορόιδευε. Μόνη της παρηγοριά η μητέρα της, η Μαρία, και η Μαργαρίτα, που γνώριζαν το ένοχο μυστικό της. Η Αθηνά αναγκάζεται να ομολογήσει στον Κουράκο όλη την αλήθεια για τη σχέση της με τον Δημήτρη, αλλά επιμένει ότι τό μοιραίο βράδυ δεν ήταν εκείνη που τράβηξε τη σκανδάλη. Κανείς όμως δεν την πιστεύει … Πρώτος και καλύτερος ο Κουράκος, που έχει πάρει προσωπικά την υπόθεσή της. Η Αθηνά νιώθει πιο μόνη από ποτέ, ωστόσο ξέρει ότι για να γλιτώσει τη φυλακή θα πρέπει να σταθεί στα πόδια της και να παλέψει για να αποδείξει την αθωότητά της.