Η δραματική σειρά του MEGA, Η Γη της Ελιάς, κρύβει πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις. Ο Ανέστης θα έχει ένα ατύχημα και θα ζητήσει εκδίκηση γι αυτό ενώ ο Δημοσθένης θα διεκδικήσει τη δημαρχεία! Πώς θα αντιδράσει ο Ισίδωρος;

Η Αρετή βλέπει τυχαία την Ελένη στο δρόμο και έχοντας μάθει τα νέα η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη…

Η Εύα είναι έτοιμη να φύγει για Αθήνα και δίνει τις τελευταίες οδηγίες στον αδερφό της τον Άρη. Ο Στάθης το μαθαίνει και το παίζει αδιάφορος και άνετος. Ο Ισίδωρος μαθαίνει πως ο πιο επικίνδυνος αντίπαλός του για την δημαρχία δεν θα βάλει υποψηφιότητα λόγω οικογενειακών προβλημάτων. Αργότερα η Φανή καλεί στο σπίτι της τον Ισίδωρο και τον Μάνο για να γνωρίσει την μικρή.

Ο Ισίδωρος και ο Μάνος περνούν όμορφα στο σπίτι της Φανής και της Αγγελικής. Ο Μάνος είναι εντυπωσιασμένος από την μικρή ανιψιά του την Αγγελική. Η μικρή ζητάει από την μαμά της να επισκεφθούν το καλοκαίρι τη Μάνη. Η Ιουλία έχει τις ανησυχίες και τις ενστάσεις της για αυτή την υπόθεση και φοβάται για τα χειρότερα.

Η Μυρτάλη βάζει τα όρια της απέναντι στην Αλκμήνη. Η γενικότερη συμπεριφορά της Μυρτάλης ανησυχεί την Αθηνά. Η Μαργαρίτα με τον Αλέξη έχουν οικονομικά προβλήματα, αλλά ο Αλέξης είναι κυριολεκτικά στον κόσμο του και σκέφτεται τη Μυρτάλη.

Η Γη της Ελιάς: Ο Δημήτρης δίνει τα ναρκωτικά!

Η Ασπασία κάνει προσπάθεια να πείσει τον Στάθη να γυρίσει στην Αρετή και μαθαίνει πως είναι πλέον μόνος. Εύα και Στάθης είναι συνεχώς μελαγχολικοί και σκέφτονται τις όμορφες στιγμές που περάσανε μαζί. Αργότερα η Ασπασία επισκέπτεται και την Βασιλική με τον ίδιο σκοπό, αλλά μάταια.

Ο Δημήτρης παραδίδει τα ναρκωτικά σύμφωνα με το σχέδιο. Ο Πότης έχει ξεκινήσει προεκλογικό αγώνα για τον Ισίδωρο. Αργότερα ο Ισίδωρος θα εκφράσει ανοικτά τον θαυμασμό του για την Φανή, κάτι που δεν περνάει απαρατήρητο από τον Μάνο.

Η Βασιλική νοιώθει περίεργα με την επικείμενη φυγη του Στέφανου στην Ισπανία. Ο Ανέστης κλαίει μεθυσμένος στην πόρτα της Ευτυχίας. Γρήγορα όμως του μπαίνουν ιδέες και προσπαθεί με την βία να την φιλήσει, τον σπρώχνει, αυτός παραπατάει και τον πετάει στα σκαλιά.

Η Αρετή βλέπει τυχαία την Ελένη στο δρόμο και έχοντας μάθει τα νέα η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη… Ο Δημοσθένης έχει συνάντηση με τον Κωνσταντίνο και του ανακοινώνει ότι θα διεκδικήσει τη δημαρχεία!