Όταν η αστυνομική επιχείρηση που οργανώνει ο Κουράκος στη Γη της Ελιάς, στέφεται από επιτυχία και δύο μαφιόζοι συλλαμβάνονται με το σακ βουαγιάζ που έκλεψαν από τη Μαργαρίτα, ο ίδιος ανεβαίνει ακόμα περισσότερο στα μάτια των ανωτέρων του και επιβραβεύεται.

Την ίδια στιγμή, όμως, μπαίνει στο στόχαστρο του αφεντικού της εγκληματικής οργάνωσης, ενός ανθρώπου σκοτεινού και επικίνδυνου, έτοιμου να κάνει τα πάντα για να διαφυλάξει τα συμφέροντά του. Τώρα, ο άνθρωπος αυτός, ο Δημοσθένης (Κούλλης Νικολάου), εμφανίζεται ξαφνικά στην Αρεόπολη και ενημερώνει τον Κωνσταντίνο ότι σκοπεύει να διεκδικήσει τη δημαρχία της πόλης. Μεγάλος του αντίπαλος Θα είναι ο Ισίδωρος, ο οποίος έχει ήδη ανακοινώσει τη δική του υποψηφιότητα και έχει πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης των συντοπιτών του.

Ο ίδιος βρίσκεται στην Αθήνα μαζί με τον Μάνο, προκειμένου να προετοιμαστούν για τη βράβευση του ελαιολάδου τους, κι έτσι δεν μαθαίνει τα νέα. Πρώτο του μέλημα είναι να συναντηθεί ξανά με τη Φανή και την Αγγελική, η οποία επιμένει και πείθει τη μαμά της να πει το «ναι». Εκείνη τους καλεί στο σπίτι για φαγητό και τα πράγματα μεταξύ τους πηγαίνουν για άλλη μια φορά ανέλπιστα καλά. Η Αγγελική δείχνει ενθουσιασμένη με τους Βρεττάκους και επιζητά όλο και περισσότερο την επαφή μαζί τους. Αυτοί, από την πλευρά τους, ετοιμάζονται για τη βραδιά της βράβευσης, όμως βλέπουν με ανησυχία τη Μυρτάλη να εμφανίζει μια περίεργη συμπεριφορά, που αρχίζει να μοιάζει… επικίνδυνα με αυτήν του πατέρα της. Συγκεντρωτική και αυταρχική, παρίσταται στην εκδήλωση, όμως δείχνει ξεκάθαρα την ενόχλησή της. ‘Ετσι, όταν η Αθηνά, ο Ισίδωρος και ο Μάνος ολοκληρώνουν τους λόγους τους και κατεβαίνουν στο τραπέζι τους για να γιορτάσουν όλοι μαζί, εκείνη επιτίθεται ευθέως στο Θείο της και χαλάει την ατμόσφαιρα της βραδιάς.

Την ίδια στιγμή πίσω στη Μάνη στη σειρά του MEGA, ο Δημοσθένης έχει αρχίσει να αλλάζει τις ισορροπίες και τα μυστικά που κρύβει Θα αποδειχθούν τροχοπέδη για πολλούς. Για την ώρα, ο μόνος ευχαριστημένος από τον ερχομό του είναι ο Στάθης, ο οποίος αναλαμβάνε να διαχειριστεί τους ελαιώνες του και να τους εκμεταλλευτεί οικονομικά. Με αυτό ο τον τρόπο, ο Δημοσθένης εξασφαλίζει ένα σημαντικό σύμμαχο στην προσπάθειες του να κερδίσει τη δημαρχία της πόλης.  ‘Ομως, πολύ γρήγορα ο Κωνσταντίνος θα αποκαλύψει τη θέση του στην ιεραρχία της εγκληματικής οργάνωσης, ζητώντας του να τερματίσουν τη συνεργασία τους και ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου!

 

Η Γη της Ελιάς: Δείτε το trailer του νέου επεισοδίου