Όσο συγκλονιστικά έκλεισε ο πρώτος κύκλος της σειράς «Η γη της ελιάς», τόσο και ακόμα περισσότερο εντυπωσιακά αρχίζει ο β’ κύκλος στις αρχές του Σεπτεμβρίου. Ήδη έχει κυκλοφορήσει το πρώτο τρέιλερ, το οποίο ηταν πραγματικά σοκαριστικό!

Όπως ήδη γνωρίζουμε οι ώρες θα είναι δύσκολες για την Αθηνά. Ο Κουράκος την ανακρίνει και εκείνη του ομολογεί τα πάντα, αλλά φυσικά επιμένει ότι είναι αθώα. Μπορεί να τσακώθηκαν άγρια με τον Δημήτρη και εκείνος να αποπειράθηκε να τη βιάσει όμως η ίδια κατάφερε να του ξεφύγει και σε καμία περίπτωση δεν τον σκότωσε. Κανείς ωστόσο δεν την πιστεύει με τόσα ψέματα που τους έχει πει κατά καιρούς.

Μόνο η Μαργαρίτα και η Μαρία τής συμπαραστέκονται… Στα πρώτα επεισόδια θα τη δούμε καταρρακωμένη, να υπομένει τη μοίρα της πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. Σύντομα θα αρχίσει η δίκη της, η οποία θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας, με τα κουτσομπολιά να φουντώνουν. Δυστυχώς, η Αθηνά θα περάσει πολύ δύσκολες ώρες στη φυλακή. Εκτός από το ψυχολογικό φορτίο, θα έρθει αντιμέτωπη με μια μυστηριώδη γυναίκα (δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί αν πρόκειται για συγκρατούμενη ή δεσμοφύλακα), που Θα βαλθεί να της κάνει τη ζωή κόλαση  και την οποια Θα ενσαρκώσει η τραγουδίστρια Ελπίδα.

Ωστόσο αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη ακόμα αγωνία είναι η υγεία της αγαπημένης μητέρας της Αθηνάς, της Μαρίας που υποδύεται η Μάρω Κοντού. Η ίδια δεν αντέχει να βλέπει το παιδί της να βιώνει τόσο σκληρές καταστάσεις.

Η μόνη που Θα σταθεί βράχος στο πλευρό της κόρης της είναι η Μαργαρίτα. Η ξαδέλφη της,  που γνωρίζει όλη την αλήθεια στην Γη της Ελιάς, προσπαθεί να πείσει τους πάντες για την αθωότητα της, αλλά και να βρει έναν καλό δικηγόρο στη δραματική σειρά του MEGA. Έτσι Θα πείσει και τον Λυκούργο να τη βοηθήσει για να αποδείξει την αθωότητά της.

Επιπλέον η ίδια η Μαρία μαθαίνει κάτι ακόμα που θα τη συγκλονίσει τόσο που η ζωή της θα μπει σε κίνδυνο! Μάλιστα, δεν είναι σίγουρο αν θα καταφέρει να επιβιώσει αφού η καρδιά της ίσως την προδώσει!