Ο Δημοσθένης εκβιάζει τον Κωνσταντίνο στη σειρά Η Γη της Ελιάς χωρίς να του αφήνει περιθώριο αντίδρασης. Και δεν είναι ο μόνος στον οποίο βάζει το μαχαίρι στο λαιμό! Αναγκάζει τον Στάθη να κλείσει συμφωνία μαζί του για τα χωράφια με όρους που εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντά του. Η Αρετή πάνω στην απελπισία της να μη χάσει τον Στέφανο παριστάνει πως έπαθε έμφραγμα ώστε να τον εμποδίσει να φύγει για Ισπανία.

Η Ιουλία προσπαθεί να λογικέψει τη Μυρτάλη, η οποία υιοθετεί πρακτικές και απόψεις του πατέρα της όλο και περισσότερο, αλλά εκείνη, ανεξέλεγκτη πια, δεν ακούει κανέναν. Ο Χρήστος  προσλαμβάνει, δοκιμαστικά, τον Αλέξη στην ταβέρνα ως σερβιτόρο. Η Μαργαρίτα, όμως, εξακολουθεί να ανησυχεί για την κατάσταση της ψυχικής του υγείας στη σειρά του MEGA. Ο Ισίδωρος εφευρίσκει τρόπους για να έρχεται σε επαφή με τη Φανή και το παιδί. Η Ευτυχία από την άλλη μαθαίνει ότι περιμένει αγόρι γεγονός που κάνει ιδιαίτερα ευτυχισμένους τον Αποστόλη και την Άννα.

Η Γη της Ελιάς: Ο Στάθης πάει να βρει την Εύα!

Παράλληλα, ο Στάθης αναγκάζεται να κλείσει συμφωνία με τον Δημοσθένη, η οποία δεν είναι καθόλου συμφέρουσα, ενώ μέρα με τη μέρα συνειδητοποιεί όλο και περισσότερο πόσο πολύ του λείπει η Εύα.
Η Μυρτάλη συναντά τυχαία την Αρετή, ανάβουν τα αίματα και οι δύο γυναίκες ανταλλάσσουν πολύ σκληρές κουβέντες. Ο Κωνσταντίνος αποκαλύπτει ένα προσωπικό μυστικό του στην Ισμήνη και δείχνει με αυτόν τον τρόπο μια άλλη πλευρά του χαρακτήρα του. Ο Στάθης, σε μία παρόρμηση της στιγμής, ανεβαίνει στη μηχανή του και ξεκινά για την ΑΘήνα, προκειμένου να συναντήσει την Εύα. Την ίδια ώρα, ο Μάνος και ο Ισίδωρος επισκέπτονται τη Φανή
και τη μικρή Αγγελική, και όλα δείχνουν να πηγαίνουν περίφημα μεταξύ τους. Αντιθέτως, η Άννα παρακούει μια εντολή της Μυρτάλης και γίνεται χαμός στο ελαιοτριβείο. Όλοι, όμως, παίρνουν το μέρος της πρώτης. Η Μαργαρίτα παρακολουθεί τον Αλέξη και διαπιστώνει ότι δεν πηγαίνει στις συνεδρίες μετον ψυχίατρο στη Σπάρτη.