Μετά από όσα συνέβησαν με την Ελένη στη σειρά Η Γη της Ελιάς, η οποία κατήγγειλε τον Αλέξη για σεξουαλική παρενόχληση, η Μαργαρίτα συνειδητοποιεί ότι ο γιος της δεν έχει ξεπεράσει τα ψυχολογικά προβλήματα που τον βασανίζουν. Εκείνος, όμως, επιμένει ότι είναι καλά, με αποτέλεσμα οι δυο τους να στήσουν ένα μεγάλο καβγά, που δεν οδηγεί πουθενά. Αμετανόητος, ο Αλέξης ισχυρίζεται ότι η Ελένη είναι ερωτευμένη μαζί του, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τη σύγχυση που επικρατεί στο μυαλό του.

Εκείνη δεν τον είδε ποτέ ερωτικά δραματική σειρά του MEGA, καθώς μέσα της η ιστορία με τον Στέφανο δεν έχει τελειώσει.  Έτσι, όταν εκείνος την προσεγγίζει  ξανά, ξεκαθαρίζοντας πως θέλει μια επανασύνδεση, του λέει το «ναι». Οι δυο τους είναι και πάλι μαζί, προς μεγάλη απογοήτευση της Αρετής, που για άλλη μια φορά δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά της.

‘Ομως, πλέον ο γιος της  δείχνει αποφασισμένος να τραβήξει τη δική του πορεία. Μάλιστα, προσπαθεί να συλλέξει περισσότερες πληροφορίες για την Ισπανία, προκειμένου να εγκατασταθεί μόνιμα στη χώρα και να ξεκινήσει κάτι δικό του.  Ο Ιάκωβος προθυμοποιείται να τον βοηθήσει σε ό,τι μπορεί να χρειαστεί και ο Στέφανος, μετά από ώριμη σκέψη, παίρνει την απόφαση να φύγει. Μάλιστα, η Ελένη δείχνει πρόθυμη να τον ακολουθήσει, ώστε να χτίσουν μια νέα ζωή μαζί μακριά από τη Μάνη. Και η ίδια θεωρεί πως μια τέτοια αλλαγή μόνο καλό θα κάνει στον αγαπημένο της, ειδικά τώρα που η υπόθεση του πυροβολισμού του από τον Φίλιππο Θα ανοίξει και πάλι. Αυτήν τη φορά, η Χάιδω Θα κληθεί να λογοδοτήσει ως ηθικός αυτουργός της επίθεσης που έκανε ο γιος της και όλα δείχνουν πως οι δύο οικογένειες θα βρεθούν ξανα αντιμέτωπες.

Κι ολα αυτά, τη στιγμή που το μωρό της Βασιλικής και του Φίλιππου συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή του, βυθίζοντας τα δύο παιδιά στη θλίψη. “Ομως, ευτυχώς, μετά από μέρες αγωνίας, τα νέα που παίρνουν από τους γιατρούς είναι ευχάριστα. Η κόρη τους ξυπνά από το κώμα και επιτέλους μπορούν και πάλι να ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία. Η Χάιδω τους προτείνει να να κάνουν ένα μικρό ταξίδι για να ξεκουραστούν και να χαλαρώσουν και η  Βασιλική αποφασίζει να πάνε στη Σύμη, για να εκπληρώσει το τάμα που έχει κάνει στον Αρχάγγελο Μιχαήλ.

Η Γη της Ελιάς: Δείτε το trailer του επεισοδίου της Κυριακής