Ο Κίμωνας στη σειρά Η Γη της Ελιάς από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στη Μάνη, γοητεύτηκε ιδιαίτερα από την υπαστυνόμο Δήμητρα Γιατράκου και δεν άργησε να δημιουργήσει σχέση μαζί της.

Γεγονός που δεν αρέσει καθόλου στον πατέρα του, τον Δημοσθένη, καθώς η κοπέλα αποτελεί κίνδυνο για τις παράνομες δραστηριότητές του. Ο ισχυρός άντρας αποκαλύπτει στον γιο του ότι είναι ο επικεφαλής διαφόρων εγκληματικών οργανώσεων που έχουν σχέση με τη διακίνηση ναρκωτικών, με ληστείες, καθώς και με φόνους ηλικιωμένων και πως έτσι έφτιαξε την περιουσία τους. Ο Κίμωνας, στο άκουσμα όλων των παραπάνω, χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του και απομυθοποιεί το πρότυπο του πατέρα του. Και σαν να μη φτάνει αυτό, δέχεται έντονη πίεση από αυτόν να χωρίσει άμεσα τη Δήμητρα, αλλιώς τον απειλεί πως θα έχουν άσχημα ξεμπερδέματα.’Εκτοτε ο Κίμωνας προσπαθεί να αποφασίσει πώς θα διαχειριστεί όλα αυτά που έμαθε για να μην μπλέξει και ο ίδιος στα εγκλήματα του πατέρα του αλλά και για να μη θέσει σε θανάσιμο κίνδυνο την αγαπημένη του!

Στο μεταξύ, η Μυρτάλη έπεσε στην παγίδα του Δημοσθένη να δανειστεί και να μην μπορεί να τα δώσει πίσω. Ο Δημοσθένης το γνώριζε εξ αρχής αυτό και επίτηδες της έστησε αυτή την παγίδα ώστε να αναγκαστεί να του πουλήσει τις μετοχές της στην επιχείρηση των Βρεττάκων.

Τόσο αυτός όμως, όσο και η Μυρτάλη λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο. Ο Ισίδωρος, δέκα βήματα πιο μπροστά, αρπάζει την ευκαιρία αδυναμίας πληρωμής της Μυρτάλης και πληρώνει αυτός το μερίδιό της. Ετσι της παίρνει το 51 °/ο και αποκτά τον πλήρη έλεγχο στην περιουσία της, αφήνοντας φυσικά και τον Δημοσθένη χαμένο απ’ αυτή την υπόθεση.

Στη συνέχεια παραχωρεί αυτό το ποσοστό στον Μάνο και ο γιος του γίνεται αρχηγός σε όλα. Η Μυρτάλη πλέον έχει χάσει τα πάντα, την περιουσία, αλλά κυρίως την αγάπη και την εκτίμηση της οικογένειάς της. Στην κυριολεξία δεν έχει πρόσωπο να τον αντικρίσει και τον μόνο που συνεχίζει να έχει στο πλευρό της είναι τον Αλέξη. Στα επόμενα επεισόδια που θα προβληθούν από τις 15 Ιανουαρίου και μετά, η Μυρτάλη μετά το τελευταίο αυτό χτύπημα, θα αρχίσει να προβληματίζεται για όλα όσα έχει κάνει και ν’ αλλάζει κάπως τη συμπεριφορά της.

Η Γη της Ελιάς: Δείτε το τρέιλερ της σειράς του MEGA