Η Μαργαρίτα έρχεται αντιμέτωπη στη σειρά Η Γη της Ελιάς με ένα νέο παρανοϊκό ξέσπασμα του Αλέξη! Η ίδια προσπαθεί να τον καθησυχάσει στη σειρά του Mega, καθώς επίσης να βγάλει από το μυαλό του τις έμμονες ιδέες που έχει για τη Μυρτάλη.’Ολα, όμως, δείχνουν ότι η ψυχική του διαταραχή τον έχει οδηγήσει σε έναν δρόμο χωρίς γυρισμό.

Παράλληλα, η Αθηνά τρομοκρατείται από την απρόσμενη επίσκεψη που δέχεται από την Κατερίνα, την πραγματική μητέρα του Δημήτρη. Η γυναίκα απειλεί να αποκαλύψει τη σχέση που έχουν οι δυο τους.

Η Αθηνά περιμένε από στιγμή σε στιγμή να ξεσπάσει το σκάνδαλο που αφορά την παράνομη σχέση της με τονΔημήτρη, μέχρι που ενημερώνει τον Ιάκωβο. Είναι ο μόνος που μπορεί να τη βοηθήσει. Εκείνη τη στιγμή, ο άντρας αναλαμβάνει δράση και καλεί στο σπίτι του την Κατερίνα για να της ζητήσει να φύγει από τη Μάνη.

Μάλιστα, για να γίνει πιο δελεαστικό, βάζει μπροστά της ένα χαρτί και ένα στυλό για να γράφει όποιο χρηματικό ποσό θέλει. ‘Ετσι θέλει να εξαγοράσει τη σιωπή της!

Η Γη της Ελιάς: Ποιος εμφανίζεται από το παρελθόν της Αναστασίας;

Στη συνέχεια, ο Ιάκωβος ενημερώνειτην Αθηνά πως πλέον μπορεί να κοιμάται ήσυχη και εκείνη, χωρίςνα χάνει χρόνο, πηγαίνει στο Σούνιο για να ηρεμήσει και να πει στη Μαρία όσα έχουν συμβεί.

Παράλληλα, ο Κωνσταντίνος φτιάχνει τα συμβόλαια για το σπίτι που θα στεγάσει τον έρωτά του με την Ισμήνη και το γράφει στο όνομά της. Μόνο που αυτό προκαλεί μεγάλη ανησυχία στον πατέρα της, τον Λυκούργο.

Σύντομα, μάλιστα, πατέρας και κόρη έχουν μία έντονη συζήτηση σχετικά με την οικονομική κατάσταση του Κωνσταντίνου και τον τρόπο με τον οποίο βγάζει τα λεφτά του.

Ωστόσο ένα πρόσωπο από το παρελθόν, ο πρώην σύντροφός της, έρχεται να αναστατώσει την καθημερινότητα της Αναστασίας. Επιπλέον, ο Ανέστης παίρνει εξιτήριο από το νοσοκομείο, μετά την περιπέτεια που πέρασε με την υγεία του. Ο Δημήτρης προθυμοποιείται να τον φιλοξενήσει στο σπίτι του, αφού πρώτα όμως διώξει την Κατερίνα.