Η εικόνα που έχει ο Αλέξης στη σειρά του Mega Η Γη της Ελιάς, δηλαδή την Μυρτάλη στην αγκαλιά του Αλέξη είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι! Ο νεαρός χάνει κάθε έλεγχο και η κατάσταση χειροτερεύει!

Ο Αλέξηs θεωρεί τον Νικήτα προδότη, ότι ήρθε για να του αρπάξει την μεγάλη του αγάπη. Ότι αυτός ήταν ο σκοπός του και αισθάνεται ακόμα πιο πληγωμένοs γιατί ο άνθρωποs που του έκανε κακό είναι ο ίδιοs του ο αδελφόs.

Ετσι τον πιάνει μια ακόμα μεγάλη κρίση, όπου «βλέπει» και πάλι τη Μυρτάλη να του λέει: «Τι περιμένειs; Δεν βλέπειs ότι σε κορόιδεψε; Δεν θέλειs να είμαστε μαζί;.

Ο Αλέξηs τρελαίνεται και όπως ακριβώs έκανε με τη Μάρθα, αποφασίζει να σκοτώσει τον ίδιο του τον αδελφό. Μέσα στην τρέλα του όμωs προσπαθεί να παραπλανήσει τουs πάντεs και να δείξει ότι είναι καλά.

Μάλιστα και η Μαργαρίτα αρχίζει να πείθεται από τη μεταστροφή του γιού τηs, ο οποίο δείχνει να χαλαρώνει απέναντι στον Νικήτα και θεωρεί πως σταδιακά συνέρχεται.

Αγνοεί όμωs πως πίσω από τη φαινομενική ηρεμία, ο Αλέξηs έχει χάσει κάθε έλεγχο στη σειρά Η Γη της Ελιάς.

«Κανείs δεν θα μου πάρει τη Μυρτάλη», σκέφτεται συνεχώs μέσα του και αρχίζει να παρακολουθεί τις κινήσειs του ζευγαριού. Ετσι τη στήνει έξω από το σπίτι τηs Μυρτάληs όπου μένει ο Νικήταs και όταν η Μυρτάλη φεύγει, ο Αλέξηs μπαίνει μέσα στο σπίτι και εν ψυχρώ σκοτώνει τον ίδιο του τον αδελφό.

Τον αφήνει μέσα στα αίματα και φεύγει με ικανοποίηση ότι έκανε αυτό που έπρεπε. Στο μυαλό του πιστεύει ότι έκανε το σωστό. Στο μεταξύ η Μυρτάλη γυρίζει σπίτι και βρίσκει αιμόφυρτο τον Νικήτα. Η κοπέλα ουρλιάζει για βοήθεια και με κόπο ειδοποιεί την Ιουλία και τον Κουράκο. Εκείνοι τρέχουν και αντικρίζουν νεκρό τον Νικήτα. Η Μυρτάλη υποψιάζεται τον Αλέξη.

Ο αστυνόμος παίρνει καταθέσεις από τον Αλέξη και την Μαργαρίτα ενώ  δεύτερη απαγορεύει στον Αλέξη να πάει στην κηδεία του Νικήτα.

Εκείνος όμως παίζει και πάλι θέατρο και την πείθει!

Τελικά στην κηδεία πηγαίνει και ο Αλέξης και αυτό εκνευρίζει την Μυρτάλη που της ξυπνά δυσάρεστες μνήμες. Έπειτα εκείνος επιστρέφει ήρεμος και μιλά με την Μαργαρίτα για την κηδεία.