Φοβερά γεγονότα αναμένεται να συμβούν στα επόμενα επεισόδια της σειράς του Mega, Η Γη της Ελιάς!

Η Μαργαρίτα έχει πειστεί για τη μεταστροφή του Αλέξη, ο οποίος δείχνει να χαλαρώνει απέναντι στον Νικήτα. Στην πραγματικότητα πίσω από τη φαινομενική ηρεμία, ο Αλέξης έχει χάσει κάθε έλεγχο. Όταν η Μυρτάλη γυρίζει στο σπίτι, αντικρίζειτον Νικήτα μέσα στα αίματα.

Η Γη της Ελιάς: Υπεράσπιση μέχρι θανάτου!

Ο Στάθης προειδοποιεί την Αρετή ότι η δικαστική διαμάχη με τον Φίλιππο δεν θα είναι εύκολη υπόθεση καθώς πιστεύει πως η Βασιλική θα κινήσει γη και ουρανό, προκειμένου να υπερασπιστεί τον άντρα και πατέρα του παιδιού της.

Ο Λυκούργος ετοιμάζεται πυρετωδώς για την επικείμενη δίκη και αποφασίζει να καλέσει ως μάρτυρες υπεράσπισης την Μαργαρίτα και τον Ιάκωβο. Από την άλλη, ο Λεωνίδας με την Άννα κάνουν νέα αρχή, καθώς ετοιμάζουν τη σπορά στο νέο τους θερμοκήπιο, ενώ ο Ιάκωβος αποφασίζει να μιλήσει στον Δημήτρη και, με την απειλή όπλου, παίρνει πίσω τα χρήματά του.

Η Βασιλική συναντά τον Στέφανο και τον παρακαλεί να χαμηλώσει τους τόνους στο δικαστήριο, όμως εκείνος αντιδρά άσχημα. Στο μεταξύ, ο Λυκούργος έχει να αντιμετωπίσει την επανεμφάνιση της Μέλπως, η οποία πηγαίνει να μείνει στο σπίτι του, ενώ παράλληλα δέχεται επίσκεψη από τον Στάθη, ο οποίος του ανακοινώνει τη στάση που θα κρατήσει στο δικαστήριο.

Ο Ισίδωρος αποκαλύπτει στον Μάνο ενα οικογενειακό μυστικό. Ο Λυκούργος προσπαθεί να βρει την ευκαιρία να πει στη Χάιδω ότι η Μέλπω έχει μετακομίσει στο σπίτι του, αλλά όλο κάτι προκύπτει και το αναβάλλει, κινδυνεύοντας στο τέλος να παρεξηγηθεί μαζί της αν το ανακαλύψει μόνη της…

Η Εύα προτείνει στον Στάθη να πάει κάποια ρούχα του στο σπίτι της, εκείνος όμως αρνείται, καθώς δεν είναι έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα μαζί της.

Η Μυρτάλη υποψιάζεται τον Αλέξη για τη δολοφονία του Νικήτα. Την ίδια στιγμή, ο αστυνόμος παίρνει καταθέσεις από τον Αλέξη και τη Μαργαρίτα. Η Μαργαρίτα του απαγορεύει να πάει στη Θεσσαλονίκη για να παραστεί στην κηδεία του Νικήτα. Δεν καταφέρνει, όμως, να τον αποτρέψει και η Μυρτάλη γίνεται έξαλλη μόλις το μαθαίνει.

Την ίδια στιγμή, ο Αποστόλης προσφέρει ένα μονόπετρο στην Ευτυχία και της ζητά να τον παντρευτεί, ελπίζοντας πως αυτή τη φορά θα ακούσει το «ναι». ‘

Ενα προφητικό όνειρο της Χρυσούλας ταράζει πολύ την Αρετή, η οποία είναι πολύ αγχωμένη με την επερχόμενη δίκη.

Ο Στάθης φιλάει την Εύα έξω από το σπίτι της και η Χρυσούλατους βλέπει. Στο μεταξύ, η Μυρτάλη με την Ιουλία και τον Λεωνίδα πηγαίνουν στη Θεσσαλονίκη για την κηδεία του Νικήτα. Μόλις βλέπει τον Αλέξη, η Μυρτάλη σοκάρεται και ξυπνούν δυσάρεστες μνήμες…

Επιστρέφοντας ο Αλέξης κουβεντιάζει με τη Μαργαρίτα για την κηδεία, αλλά εκείνη έχει το μυαλό της στη δίκη, καθώς καλείται να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης.

Η δίκη ξεκινά και όλη η Αρεόπολη είναι ανάστατη. Την πρώτη μέρα της δίκης, καταθέτουν οι μάρτυρες κατηγορίας εναντίον του Φίλιππου 0 Στέφανος είναι ο πρώτος μάρτυρας και στην κατάθεσή του δεν κρύβει το μένος του για τον Φίλιππο, ο οποίος παραλίγο να του αφαιρέσει τη ζωή.

Ο Στάθης στην κατάθεσή του είναι πιο ήπιος και αφήνει τον Λυκούργο, ως συνήγορο υπεράσπισης, να τον καθοδηγήσει. Το ίδιο γίνεται και μετην κατάθεση της Βασιλικής, η οποία μιλάει μέσα από την καρδιά της για τον Φίλιππο, προκαλώντας τις αντιδράσεις της Αρετής.

Η επόμενη μέρα  στο δικαστήριο βρίσκει τον Ιάκωβο, τον Μάνο και τη Μαργαρίτα να καταθέτουν υπέρ του Φίλιππου και να φωτίζουν πτυχές του χαρακτήρα και της συναισθηματικής του κατά-στασης την εποχή του συμβάντος. Η Αρετή μπαίνει κρυφά στην αίθουσα του δικαστηρίου, με αποτέλεσμα να χάσει την ψυχραιμία της όταν εμφανίζεται η Μυρτάλη.

Ο Ισίδωρος κινδυνεύει!

Ο Μάνος μαθαίνει έκπληκτος από τον πατέρα του ένα οικογενεικό μυστικό. Στο μεταξύ, ο Ισίδωρος νιώθει δυσφορία και η Αντιγόνη πηγαίνει αμέσως στο σπίτι του για να του παράσχει βοήθεια. Όταν μπαίνει στο σπίτι του τον βρίσκει αναίσθητο στο πάτωμα… Η Ιουλία και η Μυρτάλη γυρίζουν από την Θεσσαλονίκη, αλλά η δυσάρεστη εξέλιξη με την υγεία του Ισίδωρου τις αναγκάζει να πάνε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.