Ο Γιώργης στη Γη της Ελιάς έχει πει για τους απαγωγείς ότι θα περιμένουν το τηλεφώνημά τους για να μάθουν τι ακριβώς ζητούν προκειμένου να επιστρέψουν τον Μάνο σώο και αβλαβή. Μαζί τους αγωνιούν και η Ιουλία με την Αντιγόνη, που επίσης βρίσκονται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Ο ίδιος ο Μάνος προσπαθεί να καταλάβει τι του συμβαίνει και κάνει μια πρώτη απόπειρα να το σκάσει, αλλά πολύ σύντομα καταλήγει χτυπημένος και αναίσθητος στο πάτωμα. Μία ολόκληρη ημέρα περνά και οι απαγωγείς δεν δίνουν κανένα σημείο ζωής, με αποτέλεσμα στο σπίτι των Βρεττάκων να επικρατεί πανικός.

Οι απαγωγείς ζητούν από τον Ισίδωρο ένα τεράστιο χρηματικό ποσό και του δίνουν διορία μόλις τρεις ημέρες για να μπορέσει να το συγκεντρώσει. Εκείνος αρχικά παγώνει και, παρά τα όσα του έχει πει ο Γιώργης, τρομάζει από τις απειλές τους και αποφασίζει να μη μιλήσει στην αστυνομία, από φόβο μήπως η ανάμειξη των αστυνομικών βάλει τη ζωή του γιου του σε κίνδυνο. Σε επιστέγασμα αυτών των απειλων, φτάνει στο σπίτι ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα από τον Μάνο.

Πλέον, ο Ισίδωρος είναι σίγουρος πως έκανε το σωστό και αρχίζει να καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να συγκεντρώσει τα χρήματα για τα λύτρα. Η Μαρίνα, από την πλευρά της, νιώθει ανίκανη να διαχειριστεί την κατάσταση και βρίσκεται μια ανάσα πριν καταρρεύσει. Προσπαθεί να διατηρήσει την ψυχραιμία της για να μην καταλάβει κανείς τι συμβαίνει και ανοίγει το ανθοπωλείο, αλλά δεν μπορεί να συγκεντρωθεί σε τίποτα. Η Μυρτάλη, που δεν έχει ιδέα για το τι συμβαίνει, επισκέπτεται τη φίλη της προσπαθώντας να την πλησιάσει ξανά, όμως ειδικά τώρα πέφτει σε τοίχο. “Οταν ο Ισίδωρος, αδυνατώντας να συγκεντρώσει όλο το ποσό, ζητά από τον απαγωγέα μια παράταση στη διορία που του έχει δώσει, καθώς και ένα νέο βίντεο για να βεβαιωθεί ότι ο γιος του είναι καλά, εκείνος αντιδρά πολύ άσχημα, εκτοξεύει μια απειλή και κλείνει το τηλέφωνο. Η Μαρίνα πανικοβάλλεται και μόνο στην ιδέα ότι ο αγαπημένος της Θα πάθει κακό, όμως σύντομα αποδεικνύεται πως η κίνηση του Ισίδωρου ήταν σωστή, καθώς ένα δεύτερο βίντεο καταφθάνει. Παρ’ όλα αυτά, οι μέρες περνούν και ο Μάνος παραμένει στα χέρια ανθρώπων που, όπως φαίνεται, είναι πολύ επικίνδυνοι.

Η Αθηνά και η Ιουλία κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν στη συγκέντρωση των χρημάτων, ενώ ο Ισίδωρος αναλαμβάνει το δύσκολο έργο της διαπραγμάτευσης με τους απαγωγείς προκειμένου να ρίξει το ποσό. Όλη αυτή η διαδικασία φέρνει τη Μαρίνα στα όριά της και οι δυο τους καβγαδίζουν άσχημα. Εκείνος, με το φόβο ότι η Αγγελική θα καταλάβει τι συμβαίνει, τη στέλνει να μείνει με την Ιουλία, προκαλώντας έτσι την αντίδραση της Αντιγόνης, που έψαχνε μια ευκαιρία να φιλοξενήσει τη μικρή στο σπίτι της…

Η Γη της Ελιάς: Δείτε το τρέιλερ της σειράς του MEGA

Όλες οι ειδήσεις

Παγιδευμένοι: Ανατροπή με Δημήτρη και Άννα-Σε ποιον ανήκει αυτό το πτώμα;

«Αν δεν έβλεπε κόκκινη ο Μπιέλ»

MasterChef: Ο Μότο μότο με την παντελονάτη συμπεριφορά θα πιάσει… πάτο πάτο!