Ο ηθοποιός Δημήτρης Γκοτσόπουλος, εκ των πρωταγωνιστών της σειράς του ΑΝΤ1, Άγριες Μέλισσες μιλά για όλους και για όλα στο περιοδικό Down Town και εξηγεί πώς η σειρά άλλαξε την τηλεόραση αλλά και γιατί τραγούδησε στη συναυλία για την ειρήνη.

Τι κέρδισε από την εμπειρία

«Τη χαρά τον κόσμου, όχι μόνο γι’ αυτό που κάνω, αλλά και για τον τρόπο που το κάνω.  Νιώθω ευλογημένος που απολαμβάνω όλο αυτό. Πρακτικά τώρα, δεν θα ξεχάσω σίγουρα το κομμάτι της Λέρου, της εξορίας, των βασανιστηρίων, όλη αυτή τη θεματική ενότητα, την έρευνα που έκανα προσωπικά αλλά και όλοι μαζί ταυτόχρονα, την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν όλοι οι συντελεστές —σεναριογράφοι, σκηνοθέτες, τεχνικοί και συνάδελφοι.

Υπήρξε κάποια στιγμή που σε τρόμαξε η ξαφνική αναγνωρισιμότητα;

Όταν αποφασίζει ένας άνθρωπος να κάνει συνειδητά αυτή τη δουλειά, δεν μπορεί να τρομάζει μ’ αυτό που οραματίζεται να συμβεί. Έχεις ακούσει αυτό που λένε «πρόσεχε τι εύχεσαι»; Ε. λοιπόν εγώ από την αρχή ήξερα τι εύχομαι και χαίρομαι που ευοδώθηκε η επιθυμία μου. Χωρίς να σημαίνει βέβαια ότι είναι ανώδυνη η διαχείριση κάποιων καταστάσεων.

Δημήτρης Γκοτσόπουλος: Το μόνο που άλλαξα είναι το όνομα στο κουδούνι μου!

Άλλαξαν οι συνήθειέs σου μετά το νίrαΙίty που απέκτησεs;

Μόνο το όνομα στο κουδούνι του σπιτιού μου άλλαξα και προσπαθώ να θυμάμαι ότι έχω μεγαλύτερη ευθύνη από τη στιγμή που έχω δημόσιο λόγο και για κάποιούς ανθρώπους —κυρίως παιδιά— μπορεί να λειτουργήσω ως πρότυπο.

Πώς κράτησε τις ισορροπίες;

«Δεν είναι και το απλούστερο πράγμα στον κόσμο. Θέλει αυτοσυγκράτηση, έλλειψη έπαρσης και γνώση ότι τίποτα δεν κρατάει για πάντα. Και φυσικά να μην ξεχνάς ότι αυτούς που συναντάς ανεβαίνοντας θα τούς ξανασυναντήσεις κατεβαίνοντας.»