Ο γνωστός σχεδιαστής μόδας και επιχειρηματίας, Βασίλειος Κωστέτσος βρέθηκε στην εκπομπή Σήμερα του ΣΚΑΪ και μίλησε με τον Δημήτρη Οικονόμου και τον Άκη Παυλόπουλο για το ζήτημα της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια ενώ σχολίασε και τον ρόλο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, σε ό,τι έχει να κάνει με την αλλαγή νοοτροπίας.

Όπως είπε ο σχεδιαστής το φαινόμενο είναι παγκόσμιο και εμείς σα χώρα δεν πρέπει να απέχουμε αφού έτσι αποδεχόμαστε την ελευθερία του ατόμου.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Δεν είναι απλά θετικό το νομοσχέδιο, είναι αναμενόμενο και είναι η εξέλιξη των πραγμάτων. Είναι παγκόσμιο το φαινόμενο. Δεν μπορούμε εμείς να απέχουμε σαν χώρα, διαφορετικά να κλείσουμε τα σύνορα μας και να λειτουργούμε μόνοι μας. Δεν γίνεται, είναι κάτι διεθνές. Είναι μια κίνηση παγκόσμια με την οποία αποδεχόμαστε την ελευθερία του ανθρώπου».

«Προσωπικά δεν πιστεύω στο καλούπι του γάμου, δεν μου πάει εμένα πολύ, δεν λέω όμως ποτέ. Όσον αφορά την υιοθεσία, όπως την ακούνε, το ακούνε σαν κάτι πολύ εύκολο. Είναι όμως κάτι πολύ δύσκολο για τα ζευγάρια με έναν άνδρα και μια γυναίκα, έχει πάρα πολλές διαδικασίες».

«Πιστεύω ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει φέρει λίγο όλη την αναστάτωση στο σκηνικό. Έδωσε ώθηση σαφώς αλλά έφερε και μια άλλη, για μένα την σωστή, εκδοχή ενός γκέι, ομοφυλόφιλου, ΛΟΑΤΚΙ, όπως θέλει ο καθένας να το τοποθετήσει. Την εκδοχή ενός σοβαρού ατόμου γιατί μέχρι πρότινος, ή κάποιοι που ακόμα και τώρα θέλουν να το παρουσιάζουν έτσι, παρουσίαζαν τους ομοφυλόφιλους ως γκέι, ντιγκιντάγκα, ως λούγκρες, ως οι τρελές του χωριού και τα λοιπά. Ο Κασσελάκης λοιπόν τους σόκαρε γιατί έδωσε μια εικόνα ενός σοβαρού τραπεζίτη, που θα μπορούσε να είναι και δικηγόρος, το ντύσιμο του και όλα τα οποία τους ταρακούνησαν πάρα πολύ».

 

Βασίλειος Κωστέτσος: Όσα είπε για τον Στέφανο Κασσελάκη