Παύλος Χαϊκάλης: Δεν κατηγορούμαι για τίποτα!  Η παράσταση «Η μακαρίρισσα μητέρα της κυρίας» ήταν προγραμματισμένη να ανέβει το Σάββατο 5 Μαρτίου στο τοπικό θέατρο Πύργου, με πρωταγωνιστή τον Παύλο Χαϊκάλη.

Λόγω ενός προβλήματος υγείας που ταλαιπωρει τον πρωταγωνιστή της παράστασης, ο Παύλος Χαϊκάλης επιλέχθηκε για να τον αντικαταστήσει, καθώς βρίσκεται πλέον μόνιμα στην Ηλεία, μετά τη μετακόμισή του από την Αθήνα.

Έχοντας κάνει τις απαραίτητες πρόβες, ο ηθοποιός ήταν έτοιμος για την πρεμιέρα, όμως ο Δήμος Πύργου δεν φάνηκε να συμφωνεί.

Συγκεκριμένα, η κοινότητα που είχε παραχωρήσει το τοπικό θέατρο στη θεατρική ομάδα «Δούρειος Ίππος» διαφώνησε κάθετα με την επιλογή του Παύλου Χαϊκάλη ως αντικαταστάτη και αποφάσισε την ανάκληση του χώρου.

Ο Παύλος Χαϊκάλης  μίλησε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» του Alpha για το συγκεκριμένο περιστατικό.

 

«Τέθηκε ένα θέμα το οποίο είναι πολύ ύποπτο, ότι δήθεν υπάρχουν κάποιες εντάσεις και διαμαρτυρίες για τη συμμετοχή μου. Χαίρομαι γιατί επιβεβαιώνομαι σε αυτό που φώναζα, ότι είναι άλλοι οι λόγοι και δεν είναι αυτοί που θέλουν να παρουσιάσουν κάποιοι. Κάτι άλλο κρύβεται, το οποίο το κυνηγάνε και θέλουν να το στιγματίσουν.

Δεν μπορεί ο κύριος Μικελόπουλος την προηγούμενη μέρα να μιλάει για το πού θα κάτσουν οι προσκεκλημένοι και σήμερα να οργανώνει δημοτικό συμβούλιο με εισήγηση του δημάρχου, ο οποίος άλλα μου έλεγε κάποιες μέρες πριν. Και τώρα να βρίσκεται αντιμέτωπος με το τι πρέπει να κάνουμε για να κλείσουμε το θέατρο.

Είπε ότι ήταν θέμα ηθικής τάξεως, δηλαδή εγώ είμαι ανήθικος, διότι υπάρχουν, λέει, καταγγελίες. Δεν υπάρχουν καταγγελίες κι εγώ δεν κατηγορούμαι για τίποτα. Ακόμα κι αν ήμουν υπό ποινική δίωξη, θα μπορούσαν να επικαλεστούν κάτι τέτοιο μέχρι να αποσαφηνιστεί η κατάσταση. Αν το κουτσομπολιό είναι καταδίκη, τότε έχουμε πρόβλημα όλοι».