Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις καλλιτεχνών και σπουδαστών καλλιτεχνικών σχολών οι οποίοι διαμαρτύρονται για Προεδρικό Διάταγμα 85, που αφορά στο προσοντολόγιο του Δημοσίου και τούς κατατάσσει στην επαγγελματική βαθμίδα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ).

Για σήμερα Τετάρτη (8/2), έχει προκηρυχθεί από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ) νέα 24ωρη απεργία στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση, στις 12:00, στο υπουργείο Πολιτισμού και πορεία προς το υπό κατάληψη θέατρο Τσίλλερ.

Όλοι οι πρωταγωνιστές της σειράς του ALPHA, Ο Παράδεισος των Κυριών, συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία των ηθοποιών προκειμένου και εκείνοι με τον τρόπο τους να διαμαρτυρηθούν για το ντροπιαστικό διάταγμα.

Διαβάστε την ανάρτηση της ηθοποιού, Νατάσας Εξηνταβελώνη που ανάρτησε στο Instagram προκειμένου να διαμαρτυρηθεί αλλά και να ενημερώσει για τις κινητοποιήσεις των ηθοποιών.

Να θυμίσουμε πως αύριο λήγει η προθεσμία που είχαν βάλει οι καθηγητές της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου για την εξεύρεση λύσης. Οι ίδιοι έχουν δηλώσει πως αν κάτι τέτοιο δεν συμβεί θα προβούν σε ομαδική παραίτηση.

 

Οι καλλιτέχνες και οι εργαζόμενοι στον Πολιτισμό ζητούν μεταξύ άλλων την άμεση απόσυρση του προεδρικού διατάγματος για όλες τις ειδικότητες τους και την επαναφορά στο καθεστώς Τ.Ε.

Διεκδικούν ακόμη την Ίδρυση Δημόσιας Τριτοβάθμιας Ανώτατης Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης και ενιαίας δημόσιας καλλιτεχνικής εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας.

Ο Παράδεισος των Κυριών-Προεδρικό Διάταγμα: Δείτε απόσπασμα από τη σειρά

 

Όλες οι ειδήσεις

Survivor Twitter 8/2: Ο ΕΠΙΚΟΣ καβγάς Τάκη – Ρίας ξεπέρασε κάθε προσδοκία!

Καιρός: Επιμένουν οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι χιονοπτώσεις σύμφωνα με τον Αρναούτογλου

Αυτή η νύχτα μένει: Τέλος ο πατέρας της Μυρτούς-‘Ετσι πεθαίνει ο Αχιλλέας