Ενώπιον του Εφετείου Αθηνών βρέθηκε σήμερα γνωστός καλλιτέχνης, μέλος κορυφαίας ροκ μπάντας, ο οποίος κατηγορείται για παιδοφιλία, όταν εκείνη ήταν έξι με οχτώ ετών. Η δίκη αναβλήθηκε για τις 11 Απριλίου λόγω προβλήματος υγείας παράγοντά της.

Ο 71χρονος μουσικός έχει καταδικαστεί για την υπόθεση σε πρώτο βαθμό.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Espresso, όλα ξεκίνησαν το 2011 σε παραθεριστική περιοχή της ανατολικής Αττικής, όπου ο κατηγορούμενος ντράμερ και η οικογένεια του θύματος είχαν τις εξοχικές τους κατοικίες.

Ο 60χρονος τότε άνδρας, λόγω της αναγνωσιμότητάς του, αλλά και καθώς ήταν ο ίδιος πατέρας δύο ενήλικων κοριτσιών, θεωρείτο υπεράνω υποψίας.

Οι γονείς του παιδιού το άφηναν να παίζει έξω από το σπίτι του, κι εκείνος τους έδειχνε συμπάθια και τα απασχολούσε ευχάριστα.

Τον Μάιο όμως του 2013 η μητέρα του κοριτσιού κατάλαβε πως κάτι «περίεργο» είχε συμβεί μεταξύ του μουσικού κι ενός άλλου ανήλικου. Οι γονείς του παιδιού του απαγόρευσαν να πηγαίνει στο σπίτι του 60χρονου, κάτι που υποψίασε τη μητέρα της μικρής και άρχισε να ψάχνει αν είχε συμβεί κάτι στο παιδί της.

Τελικά το κοριτσάκι της αποκάλυψε πως κάθε φορά που πήγαινε στο σπίτι του ντράμερ, του έβαζε παιδικές ταινίες και βιντεοκλίπ και όσο εκείνο παρακολουθούσε ασελγούσε πάνω της.

Αυτό, σύμφωνα με το δημοσίευμα γινόταν συστηματικά κι έτσι λίγες μέρες αφότου έμαθαν την αλήθεια οι γονείς πήγαν στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της ΓΑΔΑ.

Η μικρή εξετάστηκε από ειδική πραγματογνώμονα αξιωματικό, ελέγχθηκε η αντιληπτική της ικανότητα, ενώ αποκάλυψε ότι τελευταία φορά που την άγγιξε ήταν μια μέρα πριν το πει στη μαμά της.

Παιδοφιλία: Πρωτόδικα καταδικάστηκε για αποπλάνηση ανηλίκου

Παρά την εμπεριστατωμένη εισαγγελική πρόταση για παραπομπή του κατηγορουμένου, εκδόθηκε τον Μάρτιο του 2017 απαλλακτικό βούλευμα, το οποίο έβρισκε ανεπαρκείς τις ενδείξεις για όσα είχαν καταγγελθεί. Όμως, ο εισαγγελέας Εφετών, αξιολογώντας ως ανεπέρειστο στον νόμο και ελλειμματικό το βούλευμα αυτό, επεσήμανε τα σφάλματά του και άσκησε έφεση, η οποία οδήγησε σε παραπομπή του μουσικού τον Αύγουστο του 2017.

Στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο τον Απρίλιο του 2019, ο κατηγορούμενος κρίθηκε κατά πλειοψηφία 5-2 ένοχος αποπλάνησης ανηλίκου που δεν είχε συμπληρώσει τα 12 έτη και του επεβλήθη ποινή κάθειρξης 12 ετών χωρίς ελαφρυντικά.

Ο κατηγορούμενος όμως άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος, υπό τον όρο της εμφάνισής του στο Α.Τ. της κατοικίας του δύο φορές τον μήνα.

Ο κατηγορούμενος πρωτόδικα όπως αναφέρει το δημοσίευμα, επικαλέστηκε την απουσία μαρτύρων, ενώ κυρίως προσπάθησε να βγάλει το παιδί «τρελό», ισχυριζόμενος ότι ήταν καταθλιπτικό, χειριστικό και ότι «κάπου αλλού τα είχε δει αυτά που του καταμαρτυρεί».

«Σήμερα, η κόρη μου είναι 16,5 ετών και το τραύμα που της επέφερε ο κατηγορούμενος με την παράνομη πράξη του, την οποία τελούσε για καιρό, το φέρει ακόμη και σήμερα. Της προκάλεσε σε μια ευαίσθητη ηλικία μοιραία σύγχυση για το τι είναι επιτρεπτό και τι όχι, σύγχυση για το πότε ένας ενήλικος δείχνει άδολη τρυφερότητα και πότε αρρωστημένη σεξουαλικότητα, πότε γίνεται κάτι “για παιχνίδι” και πότε συνιστά σεξουαλική παραβίαση. Ενώ είναι άριστη μαθήτρια και συγκροτημένη έφηβος, αντιμετωπίζει δυσκολίες να εμπιστευθεί το άλλο φύλο και αδυνατεί να κατανοήσει πώς, ενώ αυτό που της έκανε ο δράστης τιμωρείται από τον νόμο, αυτός είναι ελεύθερος. Λαμβάνει ακόμη και σήμερα ψυχολογική υποστήριξη. Έχει τόσο εμένα όσο και τον πατέρα της και τον αδελφό της στο πλευρό της. Πιστεύουμε ότι και αυτή τη φορά, όπως και στον πρώτο βαθμό, η αλήθεια θα λάμψει», δήλωσε στην Espresso η μητέρα του παιδιού.