Ο Μάρκος Σεφερλής είχε αποφασίσει να πάρει μέρος σε φιλανθρωπικό αγώνα ποδοσφαίρου του δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης για τη στήριξη σε γυναίκα, θύμα άγριας κακοποίησης. Ωστόσο αυτό το γεγονός προκάλεσε αντιδράσεις.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία με σκοπό την οικονομική στήριξη της Όλγας Δημητροπούλου, που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά τον άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη τον Ιανουάριο από τον 45χρονο σύντροφό της και δάσκαλο πολεμικών τεχνών.
Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που θα έπαιρναν μέρος ήταν και ο Μάρκος Σεφερλής, για τον οποίο όμως προκλήθηκαν αντιδράσεις εξαιτίας των ατακών που ακούστηκαν στη νέα σειρά του ΑΝΤ1, Super Mammy, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν προσβλητικές και σεξιστικές.

Πιο αναλυτικά, όπως καταγγέλλει η Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Ελληνικού Αργυρούπολης : «Διαχρονικά ο συγκεκριμένος “καλλιτέχνης” χρησιμοποιεί μισογύνικο “χιούμορ” και ατάκες στα «έργα» του», σημειώνει η Λέσχη και τονίζει: «Ο Σεφερλής είναι ανεπιθύμητος στον δήμο μας. Όπως ανεπιθύμητος είναι ο κάθε φασίστας,ο κάθε σεξιστής, κακοποιητής βιαστής κλπ».

Παράλληλα, η Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Ελληνικού Αργυρούπολης σημειώνει: «Καλούμε φορείς και κόσμο της πόλης που από λογική ευαισθησία στήριξαν την εκδήλωση έστω και τελευταία στιγμή να αποσύρει τη στήριξη. Καλούμε όσους/ες έχουν ήδη πάρει εισιτήριο να μην παρεβρεθούν, να μη χειροκροτήσουν το σεξιστικό θίασο, καλούμε /ες σκέφτονταν να παρευρεθούν, να μην το κάνουν και να ενισχύσουν απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει ήδη δημοσιευτεί από την οικογένεια».

Τελικά, ο Μάρκος Σεφερλής δεν πήρε μέρος στον φιλανθρωπικό αγώνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

 

Μάρκος Σεφερλής: Κρίθηκε ανεπιθύμητος μετά το ρόλο του στο Super Mammy