Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης, Γιώργος Θεοφάνους, αποκάλυψε άγνωστες πτυχές της ζωής του μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ, Στούντιο 4.

Μέσα από μία σπάνια πραγματικά εξομολόγηση, ο γνωστός μουσικοσυνθέτης αναφέρθηκε στον πατέρα του κι αποκάλυψε τους λόγους που δε μιλούσαν: «Πήγα στον μπαμπά και του είπα φεύγω για την Αμερική, για τη Βοστώνη, να γίνω μουσικός. Μου λέει “δεν υπάρχει περίπτωση θα φύγεις για τη Μόσχα για να γίνεις γιατρός”. Λέω “καλά εντάξει ναι…”, δε μιλήσαμε ποτέ.

Περάσανε 5-6 χρόνια από τότε, πήγα στην Αμερική, πήρα τα πράγματά μου, πήρα ό,τι χρήματα είχα μαζέψει και πήγα. Πήγα εκεί και δούλευα… Δε θα ήθελα να μου το κάνει κανένα παιδί αυτό το πράγμα. Ήμουν σκληρός με τα πράγματα που με έκαναν σκληρό. Δε με έπαιρνε να είμαι μαλακός. Προφανώς τα μαθαίνω από τις αδερφές μου. Δεν είχαμε καμία επικοινωνία», ενώ στη συνέχεια μίλησε για το πώς αποκαταστάθηκε η σχέση τους.

«Όταν άρχισα να γράφω λαϊκά άρχισε να δίνει κάποια σημεία ζωής τύπου ‘θα έρθεις να σε δω στην Κύπρο;’. Εγώ δεν πήγαινα καθόλου. Πήγαινα έβλεπα τις αδερφές μου, πήγαινα στο κοιμητήριο κι άναβα το καντήλι της μάνας μου… Μετάνιωσα και ο Θεός μου έδωσε κάτι το οποίο ελπίζω να μην το δώσει σε κανέναν άλλον.

Τα τελευταία του πέντε χρόνια είχε πάθει άνοια και δεν καταλάβαινε πολύ κόσμο. Εμένα με καταλάβαινε, όμως. Τον είχα σε ένα γηροκομείο, σε ένα ίδρυμα γιατί δεν μπορούσε η αδερφή μου να τον φροντίσει και πήγαινα μία φορά τον μήνα και περνούσα και τον έβλεπα και εκείνος ο “δράκος” που ήξερα ήταν ένα παιδάκι που του άλλαζα τις πάνες» αποκάλυψε, προσθέτοντας στη συνέχεια: «Όχι απλά τον συγχώρεσα. Εμένα πρέπει να συγχωρέσω που του έκανα τη ζωή… Προσπάθησα και προσπαθώ. Δεν είναι εύκολο να μπορείς να το κάνεις αυτό το πράγμα. Εγώ ήθελα με το που έφυγε η μαμά μου να τελειώσει και η ζωή του. Ήταν 50 χρόνων. Ήθελα να μη βλέπει καμιά άλλη γυναίκα. Για μένα δεν υπήρχε λόγος. Ήμουν άδικος».