Ισχυρά ήταν τα πύρινα μέτωπα που είχαν ξεσπάσει για πολλές ώρες στον Δήμο Βάρης – Βούλα – Βουλιαγμένης με το Ορεινό Πανόραμα να είναι ο πρώτος οικισμός που εκκενώθηκε ενώ λίγο αργότερα δόθηκε εντολή για εκκένωση κι άλλων οικισμών.

Ανάμεσα στους κατοίκους που αναγκάστηκαν να αφήσουν τα σπίτια τους και να μετακινηθούν σε ασφαλές σημείο είναι και ο Σταμάτης Γονίδης με τη σύζυγό του Κατερίνα Κουργιουξίδου.

Το γεγονός έκανε γνωστό η ίδια η σύζυγος του τραγουδιστή μέσα από ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook μέσω του οποίου ενημέρωνε τους διαδικτυακούς της φίλους ότι τόσο εκείνη όσο και ο τραγουδιστής με την κόρη τους είναι καλά.

«Αν δεν το ζήσεις…δεν μπορείς να το καταλάβεις στο 100%……το βιώσαμε κι εμείς αυτο…2022 εκκένωση, μας φυγάδευσαν από τα σπίτια μας μέσα σε μια αποπνικτική ατμόσφαιρα… Είμαστε ασφαλείς εκτός σπιτιού βέβαια, όλα καλά και σας Ευχαριστούμε πολύ όλους για το ενδιαφέρον σας. Ευχαριστούμε τους πυροσβέστες, τους αστυνομικούς και τους υπαλλήλους του Δήμου Βούλας».

γονίδης

Εντωμεταξύ ενημέρωση για την πυρκαγιά σε Γλυφάδα, Βούλα και Βάρη πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης και η ηγεσία της πυροσβεστικής.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Στυλιανίδης τόνισε πως αντιμετωπίσαμε μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά λόγω των καιρικών συνθηκών και του ανάγλυφου της περιοχής.

«Παρά τις αντίξοες συνθήκες, χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες πολιτικής προστασίας και πυροσβεστικής, η φωτιά έληξε μέσα σε 7 ώρες. Ευχαριστώ όλους όσους πάλεψαν», ανέφερε ο κ. Στυλιανίδης, ο οποίος ανέφερε ότι «λόγω της κλιματικής κρίσης στη Μεσόγειο, μας περιμένει σκληρό καλοκαίρι».

Ο υφυπουργός Κλιματικής Αλλαγής, Ευάγγελος Βουρνάς τόνισε πως είχαμε μια πολύ δύσκολη φωτιά με τρεις διαφορετικές εστίες.

«Η φωτιά ξεκίνησε από τη Γλυφάδα και επεκτάθηκε σε Βούλα και Βάρη. Είχαμε περιορισμένες υλικές ζημιές ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός η θάνατος που είναι πολύ σημαντικό.