Στην Ελλάδα ακόμη και για κάτι θετικό, που γίνεται στη χώρα μας θα υπάρχουν πάντα διάφορες απόψεις, ο λεγόμενος διχασμός. Γενικά σαν λαός έχουμε μια τέτοια τάση, χωρίς να σεβόμαστε την αντίθετη άποψη και να γινόμαστε αφοριστικοί όταν η άλλη άποψη δεν τείνει προς τη δική μας. Αυτό συμβαίνει σε όλα τα θέματα, δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε περισσότερο όλοι γνωρίζουμε ότι αυτό συμβαίνει. Γενικά είμαι πολιτικό άτομο και έχω την άποψη μου αλλά δεν είμαι κομματικοποιημένη, μ’αρέσει να βλέπω το σωστό σε όλες τις πολιτικές παρατάξεις (δεν μιλάμε για ακραίες).

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης, μας έκανε ανακοινώσεις με αφορμή το συνέδριο για το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας. Ανακοίνωσε ότι από Σεπτέμβριο θα υπάρχει πιλοτικό πρόγραμμα στα σχολεία με επέκταση του ολοήμερου μέχρι τις 17:30 και αργότερα μέχρι τις 18:00, με προγράμματα εικαστικών-μουσικής κτλ. Εγώ σαν εργαζόμενος γονέας τρελάθηκα από την χαρά μου με αυτή την ανακοίνωση (και για να μην παρεξηγηθώ δεν είμαι ΝΔ, αν και δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να το δικαιολογώ), γιατί επιτέλους θα μπορώ να είμαι συνεπής και στην εργασία μου αλλά και στο παιδί μου!

Μιλάω εκ μέρους, πιστεύω, μεγάλης μερίδας εργαζόμενων γονέων, που τρέχουν από το πρωί μέχρι το βράδυ για να προλάβουν τα πάντα, αλλά το πρόγραμμα του σχολείου που υπάρχει μέχρι σήμερα δεν απευθύνεται σε κανέναν εργαζόμενο γονέα του ιδιωτικού τομέα και ούτε του δημοσίου. Αποτέλεσμα αυτού του προγράμματος, που υπάρχει τώρα στα σχολεία, είναι είτε να πρέπει να βρεις άνθρωπο για το παιδί σου είτε να στέλνεις το παιδί σου σε κέντρα μελέτης για να μπορέσεις να προλάβεις να το παραλάβεις … και ξέρετε όλα αυτά είναι έξοδα για μια οικογένεια που πλέον πλήττεται από παντού χωρίς οικονομική βοήθεια! Ακούγοντας αυτές τις εξαγγελίες δεν μπορώ να σας κρυφτώ αλλά ενθουσιάστηκα ότι επιτέλους θα μπορέσω να είμαι σωστή και φαντάστηκα την ίδια χαρά θα έχουν και άλλοι εργαζόμενοι γονείς … αλλά κλασικά εικονογραφημένα για τη χώρα μας άρχισε η γκρίνια!

Έβαλα τηλεόραση για να ενημερωθώ περί του θέματος και άκουγα γονείς να λένε μα εμείς δεν θέλουμε να τα στέλνουμε και τι είναι αυτά, παιδιά ηρεμήστε δεν είναι υποχρεωτικό, απευθύνεται σε εργαζόμενους γονείς, που δεν έχουν παππούδες-γιαγιάδες να μπορούν να κρατήσουν τα παιδιά τους ή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να βρουν κάποιον άλλον να το κάνει. Και μετά έγινε και λαϊκό δικαστήριο στα social media (και ειδικά στο Instagram μιας πολύ γνωστής ηθοποιού), όπου έκραζαν ότι θα κάνουν ρομπότ τα παιδιά μας (ας μου εξηγήσουν πώς ακριβώς αυτό θα γίνεται) και ότι οι δασκάλες θα γίνουν δούλοι δουλεύοντας 10-12 ώρες. Απλά δεν ενημερώνονται σωστά παίρνουν έναν τίτλο, χωρίς να κάνουν την έρευνά τους και αρχίζουν να είναι αρνητικοί. Με αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα είπαν ότι θα γίνουν προσλήψεις για να καλυφθούν οι νέες ανάγκες στο σχολείο, δηλαδή νέες θέσεις εργασίας.

Δεν καταλαβαίνω για κάτι θετικό για τόσες ελληνικές οικογένειες να υπάρχει τόση χολή. Θυμώνουμε και εκνευριζόμαστε με τις εκάστοτε κυβερνήσεις (δικαίως) ότι δεν λαμβάνουν μέτρα για την ελληνική οικογένεια, και όταν αυτό γίνεται πάντα θα υπάρχουν αρνητές ακόμη για θετικά θέματα.